Quantcast
THE STREAM

Ένα γκρουπ από Χανιώτες για να αποφεύγουν τα αλκοτέστ είναι όλα όσα πάνε λάθος με την «κρητική λεβεντιά»

Tο τελευταίο που χρειάζεται η Kρήτη είναι τρόποι να αποφεύγουν την τροχαία


Χρήστος Πρόεδρος · 31 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η ένδοξη Κρήτη είναι περισσότεροι τρόποι ώστε οι Κρητικοί οδηγοί να αποφεύγουν την τροχαία. Παρ’ όλα αυτά, στο νησί όπου η κουζουλή οδήγηση θεωρείται προστατευόμενο φολκλόρ στοιχείο, η “αλληλεγγύη” των επικίνδυνων οδηγών βρίσκει χώρο στο facebook. Στη δημοσιότητα ήρθε χάρη στο Κρητικό site Zarpanews.gr μια σελίδα στο Facebook στην οποία διάφοροι μερακλήδες  Χανιώτες οδηγοί, ή πότες της ασφάλτου ενημέρωναν για τα σημεία στα οποία υπάρχουν αλκοτέστ και μπλόκα της τροχαίας ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή όλων όσων πηγαίνουν στραβά με την περίφημη κρητική λεβεντιά.

Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη αυξάνονται ασταμάτητα, αλλά μάλλον αυτό κάτι που δεν απασχολεί τους Χανιώτες οδηγούς, οι οποίοι συνεννοούνταν ώστε η Κρητική λεβεντιά να μπορεί να τρέχει, να παραβιάζει τον ΚΟΚ, να μη φοράει κράνος, δείχνοντας «αλληλεγγύη» στους συν-παραβάτες και προφανώς στους φανς της επικίνδυνης οδικγικής συμπεριφοράς, ένα μάλλον αυτοφυές είδος οδηγού στη λεβεντογέννα Κρήτη.

Η σελίδα με τον ευφάνταστο τίτλο «Αλκοτέστ/Μπλόκα Αστυνομίας Νομός Χανίων» ενημέρωνε ακριβώς για αυτό που υποδηλώνει το όνομά της, ώστε οι θέσεις και τα μπλόκα της τροχαίας να γίνονται γνωστά στους οδηγούς οι οποίοι μάλλον έχουν πολλούς λόγους να τους αποφύγουν.

Φυσικά, με αυτή την κίνηση αλληλεγγύης, εάν κάποιος έχει πιεί πεντέξι ρακές παραπάνω, ή εάν τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, θα μπορεί να ξανακάνει ακριβώς τα ίδια και την επόμενη μέρα.

Από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει 35 άτομα τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού από τροχαία ατυχήματα. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι δύο νέοι φοιτητές στα Χανιά οι οποίοι παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο όταν πήγαιναν βόλτα το σκύλο τους.

Μετά τη δημοσίευση της σελίδας στο zarpanews.gr και από εκεί σε άλλα ειδησεογραφικά site, η σελίδα «Αλκοτέστ/Μπλόκα Αστυνομίας Νομός Χανίων» κατέβηκε από το facebook, αλλά εύκολα υποψιάζεται κανείς ότι θα επανέλθει είτε σε μορφή κλειστού γκρουπ, είτε σε μορφή ενός ακόμη τροχαίου.

 

Best of internet