Quantcast

Ένα αυτοσχέδιο cyborg

Τώρα μπορείτε να βιο-χακάρετε τον οργανισμό σας στο σπίτι

danaouki-hime

25 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρωπότητα μόλις έκανε ένα πολύ μεγάλο – αυτοσχέδιο βήμα – προς την εποχή που ο καθένας θα μπορεί να αναβαθμίσει τον οργανισμό του και να γίνει σιγά σιγά cyborg (αν δεν ξέρετε καν τι είναι αυτό, τότε αυτό το βήμα μάλλον δεν θα σας ενδιαφέρει καθόλου).  Ο Τιμ Κάνον, από το Έσσεν της Γερμανίας, κατάφερε με τη βοήθεια ειδικών στην σωματική τροποποίηση να εισάγει στο χέρι του ένα βιοτσίπ το οποίο μεταδίδει βιομετρικές μετρήσεις στην Android συσκευή του.

Ο Κάνον κατασκεύασε αυτό το opensource βιοτσίπ, που ονομάζεται Circadia 1.0, στην εταιρεία του Grindhouse Wetware. Η εταιρεία του αποτελείται από αυτοδίδακτους χάκερς και καλλιτέχνες που δουλεύουν πυρετωδώς για το μέλλον του ανθρώπου-μηχανή.

 

Το τσιπ αυτό επιτρέπει στον χρήστη να έχει πλήρη αυτονομία και καταγράφει δεδομένα, όπως την θερμοκρασία του σώματος και τα μεταφέρει μέσω Bluetooth, ενώ έχει και τρία LED φωτάκια που φωτίζουν το χέρι του, φορτίζει μάλιστα με ασύρματο φορτιστή. Ο Κάνον προσπαθεί ήδη να κατασκευάσει αναβαθμίσεις του τσιπ και να το κάνει μικρότερο  με τη δυνατότητα να μετρά και τους σφυγμούς του.

 

 

 

Η επέμβαση βέβαια δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί από κάποιον κανονικό χειρουργό αφού η διαδικασία δεν έχει εγκριθεί από τις κατάλληλες ιατρικές αρχές, την ανέλαβε λοιπόν ο βιοχάκερ Στιβ Χάγουορθ (χρεώνει μόνο διακόσια δολάρια αν ενδιαφέρεστε), την οποία και έκανε χωρίς αναισθησία.

 

 

 

 

Ο απώτερος στόχος του Κάνον είναι να καταφέρει να κάνει το περιβάλλον που ζούμε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σώματος:

“Αν για παράδειγμα έχω μια κουραστική μέρα το Circadia θα επικοινωνήσει με το σπίτι μου και θα ετοιμάσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, θα χαμηλώσει τα φώτα και θα ετοιμάσει ένα ζεστό μπάνιο.”

 

Εσείς θα κάνατε αυτό το βήμα να βάλετε, στην κυριολεξία, την τεχνολογία στη ζωή σας; Παρακολουθήστε τα άκρως διαφωτιστικά βίντεο, που ακολουθούν.

 


Best of internet