Quantcast

Θέσεις Εργασίας για Trolls

1,7 εκατομμύρια λίρες απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητάς στο ίντερνετ

Normo Gin

15 Μαρτίου 2013

Αφού οι μπλόγκερς έγιναν δημοσιογράφοι, οι γιουτιουμπάδες/σαουντκλαουντάδες καλλιτέχνες και ηθοποιοί και οι ινσταγκραμαίοι φωτογράφοι, ήρθε η στιγμή να αποκατασταθούν επιτέλους όλα αυτά τα νέα παιδιά που έχουν χύσει ιδρώτα πάνω απ’ το πληκτρολόγιο προκειμένου να καταφέρουν να καταστρέψουν και την τελευταία ιντερνετική συζήτηση. Να θυμίσουμε ότι παρ’ ότι ο όρος έγινε της μοδός, η αρχική σημασία του “Troll” είναι αρκετά συγκεκριμένη και υποδηλώνει αυτόν που παρεμβαίνει με σοβαρό/πειστικό ύφος σε μία ιντερνετική συζήτηση για να την μπαχαλέψει. Το Troll 2.0 που έρχεται θα αναβαθμίσει αυτή τη συμπεριφορά σε στοιχείο πολιτικής επικοινωνιακής στρατηγικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει για τον ερχόμενο χρόνο μια στρατιά υπαλλήλων που θα συλλέγει στοιχεία για την απήχηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής και θα παρεμβαίνει σε όσες διαδικτυακές συζητήσεις εκφράζεται σκεπτικισμός για την ευρωπαϊκή κατεύθυνση με σκοπό να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρώπης. Το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 1,7 εκατομμύρια λίρες και έχει δεχτεί επικρίσεις ως “παράλογο έξοδο” από μερικούς ξενέρωτους.

Το πρόγραμμα θα στοχεύει κυρίως στις χώρες οι οποίες διακατέχονται από έντονο “ευρωσκεπτικισμό” και ως εκ τούτου, μπορούμε να φανταστούμε ότι θα δούμε τα εργαζόμενα τρολλς να επισκέπτονται και πολλές εγχώριες ιστοσελίδες. Αναμένουμε αγωνιωδώς να εξετάσουμε αν οι ντιρεκτίβες της ΕΕ για τη δουλεία έχουν ενσωματώσει ρητορικές τακτικές όπως greeklish, Caps Lock, λινκς απ’ το hellas-orthodoxy, υβριστικές αναφορές στα γεννητικά όργανα και τα μέλη της οικογένειας του συνομιλητή και αν τα ευρωφιλικά μηνύματα θα προλογίζονται από συντομεύσεις όπως “OMG!~!~!1111~ L0L0L <3”.

dpt.picket06.040507.JF

Best of internet