Quantcast

Μαλλιοκούβαρα στους δρόμους του Google Street View! (VIDEO)

Νιώσε το αεράκι να σου παίρνει τα μαλλιά (και το μεσημεριανό σου να επιστρέφει στον οισοφάγο) με το παρακάτω γαμάτο timelapse

Mandrill

31 Οκτωβρίου 2014

Το time lapse όλοι ξέρουμε τί είναι, λίγο πολύ: Είναι εκείνο το κόλπο που στήνεις τη φωτογραφική σου σε ένα τρίποδο να κοιτάει το ηλιοβασίλεμα και τη ρυθμίζεις να τραβάει μία φωτογραφία κάθε τόσα λεπτά.

Όταν λοιπόν δύσει ο ήλιος και τελειώσει το ρομάντζο, παίρνεις το ποδήλατο, πας σπίτι, ανοίγεις το μακ σου και φορτώνεις όλες αυτές τις φωτογραφίες, ρε παλιοχίπστερ, σε ένα πρόγραμμα για βίντεο και βλέπεις τη μέρα να περνάει με ιλλιγιώδη ταχύτητα και τον ήλιο να χάνεται πίσω απο τον ορίζοντα, όπως το μπαλόνι ενός αποκριάτικου πάρτυ χάνεται πίσω από τον καναπέ! Μαγεία!

Το πρόβλημα με αυτό το κόλπο είναι ότι δείχνει καλύτερα αν το πλάνο σου είναι σταθερό. Τι γίνεται όμως αν θες να κάνεις ένα time lapse κινούμενο στο χώρο; Παίρνεις τους δρόμους με το σκαμπουδάκι σου, το τρίποδο κι ένα σαντουιτσάκι για τη λιγούρα; Όχι βέβαια! Αφού το υλικό υπάρχει ήδη! GOOGLE STREET VIEW!

 

ythtl2

 

Τα πολύ αξιόλογα παλικάρια στην εξερευνώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, δημιούργησαν ένα πειραματικό ψηφιακό εργαλείο που συγκεντρώνει φωτογραφίες 360 μοιρών από διαδρομές του Street View της Google Earth και τις μοντάρει στη σειρά. Φυσικά, για να βγει το αποτέλεσμα ομαλό χωρίς να μοιάζει με βιαστικό slide show (καθώς κάθε σφαιρική φωτογραφία του Street View τραβιέται κάθε μερικά μέτρα), η ταχύτητα των διαδοχικών φωτογραφιών ανεβαίνει στα 60 frames το δευτερόλεπτο.

 

ythtl

 

Αν θεωρήσουμε ότι τα αυτοκίνητα της Google Street View τραβάνε μία φωτογραφία κάθε δέκα μέτρα και ότι καθε δευτερόλεπτο περνάνε εξήντα διαδοχικές φωτογραφίες, τότε το “όχημα” του βίντεο πηγαίνει με 600 μέτρα το δευτερόλεπτο ή αλλιώς περίπου 2000 χιλιόμετρα την ώρα. Μαλλιοκούβαρα! Ούτε ο Τάκης ο ΘάντερΚίλλερ με το φτιαγμένο το Leon δεν το πάταγε τόσο κι ο Τάκης είναι γνωστός με τον τίτλο: “ο Άνθρωπος Που Δεν Ίσιωσε Ποτέ”!

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και θα παραδεχτώ όποιον καταφέρει να αντισταθεί στον πειρασμό να τεντώσει τα χέρια του μπροστά σαν το σούπερμαν και να κάνει “χχχχχχχχχ” με το στόμα, κατά τη διάρκεια του βίντεο!

 

Για να δοκιμάσετε το demo και να δημιουργήσετε το δικό σας hyperlapse, κλικ εδώ!

Best of internet