Quantcast

Yes, Prime Minister

Το κωμικό σκετσάκι με σεναριογράφο και πρωταγωνιστή τη Θάτσερ για τη θρυλική αγγλική κωμική σειρά

Normo Gin

8 Απριλίου 2013

Yesprimeminister
 

Αν έπρεπε κανείς να διαλέξει τις καλύτερες κωμικές σειρές της βρετανικής τηλεόρασης, τα “Yes, Minister” και “Yes, Prime Minister” θα ήταν σίγουρα στις πρώτες θέσεις. Η σειρά εκτυλίσσεται μέσα στα υπουργικά γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας και ακολουθεί έναν ιδεαλιστή ανίκανο πολιτικό καθώς ανέρχεται στα κυβερνητικά πόστα. Ο υπουργός Jim Hacker, συναντάει συνέχεια τις αντιστάσεις των σχεδίων του πανούργου διεφθαρμένου κρατικού λειτουργού Sir Humphrey Appleby και του βοηθού του Bernard Woolley.

Η σειρά χαρακτηρίζεται από το απίστευτο φλεγματικό της χιούμορ, αλλά και από την προπαγάνδα που έκρυβε ενάντια στον δημόσιο τομέα της Αγγλίας προς όφελος των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή η προπαγάνδα ήταν που έκανε και τη Μάργκαρετ Θάτσερ να δηλώσει την εκτίμησή της για τη σειρά και μάλιστα, να της απονείμει η ίδια το βραβείο της Mary Whitehouse’s National Viewers’ And Listeners’ Association. Κατά την απονομή, παίζεται ζωντανά ένα σκετσάκι της σειράς που γράφτηκε από την ίδια τη Θάτσερ, στο οποίο ο Sir Humphrey Appleby και ο Jim Hacker την επισκέπτονται για να ικανοποιήσουν μία περίεργη εντολή της.

Το σκετσάκι δεν είναι φυσικά αντιπροσωπευτικό του εξαιρετικού χιούμορ της σειράς, αλλά το παραθέτουμε για αρχειακούς λόγους.
 
Το σκετς:
 

 
Το σενάριο, σε περίπτωση που χάσετε κάτι απ’ τους διαλόγους

Best of internet