Quantcast

Στο «Who Is America?» του Σάσα Μπάρον Κοέν συμβαίνουν πράγματα εξωφρενικά

Γιατί τι είναι πιο λογικό από το να γεμίσεις τα νηπιαγωγεία με γκάνια;

THE NERDSTREAM

17 Ιουλίου 2018

Την προηγούμενη βδομάδα, λοιπόν, ο Σάσα Μπάρον Κοέν τήζαρε ότι ετοιμάζει κάτι καινούριο. Όχι πως ήταν σαφές τι θα ήταν αυτό ακριβώς. Ο κωμικός που έγινε γνωστός για τους ρόλους του ως Ali G, Borat και Bruno φαινόταν να στήνει μια φάση που θα αφορά το τρέχον πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στις ΗΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, φυσικά, στον γνωστό Πορτοκαλί Πρόεδρο.

Τελικά, λίγες μέρες αργότερα, μάθαμε ότι αυτό το κάτι καινούριο ήταν μια νέα σειρά. Συγκεκριμένα, μια mockumentary τηλεοπτική σειρά πολιτικής σάτιρας που θα ασχολείται με το πώς μοιάζει πλέον η Αμερική του Τραμπ, με τον ίδιο τον Κοέν φυσικά υποδύεται διάφορες περσόνες και να αναλαμβάνει μια δουλειά που μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να γίνει μέσα στο αλλοπρόσαλλο, κυνικό, post-truth κλίμα της εποχής: την ουσιαστική και διασκεδαστική πολιτική σάτιρα.

Την Κυριακή το βράδυ, το Who Is America? έκανε την πρεμιέρα του στο Showtime και στα καθ’ημάς προβάλλεται αποκλειστικά από την COSMOTE TV και, πράγματι, συνέβησαν πράγματα εξωφρενικά. Ο Κοέν μιλάει με ανθρώπους στα αριστερά (σαν τον Μπέρνι Σάντερς) και τα δεξιά του αμερικάνικου πολιτικού φάσματος, ενώ μας προετοίμασε και για μια επερχόμενη επεισοδιακή τρολο-συνέντευξη με την αιώνια αγαπημένη των κωμικών, Σαρα Πέηλιν.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια ήταν το εξής. Το πρώτο επεισόδιο έκλεισε με ένα 10λεπτο όπου ο Κοέν αποκαλύπτει το σχέδιό του να οπλίσει με γκάνια τα παιδάκια στα νηπιαγωγεία. Και ναι, μαντέψτε ποιοι ψήθηκαν φουλ με την ιδέα. Ακριβώς, οι εκπρόσωποι ενώσεων σαν τις Virginia Citizens Defense League και Gun Owners of America, αλλά και ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, εξέφρασαν ιδιαίτερα θερμό ενδιαφέρον για να δώσουν όπλα σε παιδιά τεσσάρων χρονών.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο και απομακρύνετε καλού κακού τα παιδιά από την οθόνη μην τυχόν φάνε καμιά αδέσποτη:

Best of internet