Quantcast

Στα πιο κουφά νέα της βδομάδας, o David Fincher ετοιμάζει prequel του Chinatown στο Netflix

ΟΚ, μέσα, αλλά γιατί;

THE NERDSTREAM

19 Νοεμβρίου 2019

Λοιπόν, ΟΚ, ναι. Αν υπάρχει ένας σκηνοθέτης των τελευταίων 2-3 δεκαετιών που έχει πάρει την αμερικάνικη noir παράδοση κι έχει φτιάξει ένα ξεχωριστό δικό του crime-thriller ύφος, αυτός είναι ο David Fincher. Από το κλασικό πια Seven μέχρι το (εξαιρετικό) Zodiac κι από το Gone Girl μέχρι το τηλεοπτικό Mindhunter, ο άνθρωπος το έχει. Το έχει φουλ.

Μ’ αυτήν την έννοια, αν υπήρχε ένας άνθρωπος που θα θέλαμε να εμπλακεί σε μια αναβίωση του θρυλικού Chinatown του Roman Polanski, αυτός είναι ο Fincher. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει καθόλου το γεγονός ότι, με αντικειμενικούς όρους, είναι παράξενο να κάνεις ένα reboot του Chinatown εν έτει 2019, αλλά αυτό ακριβώς θα κάνει ο σκηνοθέτης μαζί με το Netflix και τον σεναριογράφο της αρχικής ταινίας, Robert Towne.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, η streaming πλατφόρμα έχει ήδη συμφωνήσει με τους δύο δημιουργούς για μια prequel τηλεοπτική σειρά που θα γράψουν οι δυο τους, ενώ ακόμα δεν είναι βέβαιο αν στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάθεται ο ίδιος ο Fincher ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο Fincher συνεχίζει τη σταθερή συνεργασία του με το Netflix, η οποία μας έχει δώσει μέσα στο 2019 μια σεζόν Mindhunter και μια σεζόν Love, Death & Robots.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα πάντως, να πούμε ότι, ΟΚ, καλή η τηλεόραση αλλά να σημειώσουμε επίσης ότι έχουμε να δούμε νέα ταινία Fincher από το Gone Girl του 2014 ε.

Best of internet