Quantcast

Έρχεται τηλεοπτική σειρά «Y: The Last Man» και έχει κάθε λόγο να είναι αληθινά γαμηστερή

Το κλασικό πλέον κόμικ του Brian K. Vaughan έρχεται στην τηλεόραση

THE NERDSTREAM

22 Ιουνίου 2018

Υπέροχα τα νέα για τους φίλους του, κλασικού πια, υπέροχου μετα-αποκαλυπτικού κόμικ που δημιούργησαν οι Brian K. Vaughan και Pia Guerra για λογαριασμό της DC/Vertigo το 2002, και το οποίο συνεχίστηκε μέχρι το 2008. Τα νέα αυτά, λοιπόν, αφορούν το γεγονός ότι το Y: The Last Man βρίσκει κι επίσημα πλέον το δρόμο του για την οθόνη.

Βέβαια, οι απόπειρες για τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές μεταφορές του κόμικ έχουν μπόλικη ιστορία πίσω τους και δεν είχαν πάει και πολύ καλά μέχρι στιγμής. Η New Line Cinema είχε αποκτήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα ήδη από το 2007, αλλά τελικά δεν κατάφερε να φτιάξει την ταινία. Το 2012 η New Line ξαναζωντάνεψε το πρότζεκτ, αλλά μέχρι να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης τα δικαιώματα είχαν επιστρέψει ήδη στους δημιουργούς. Το 2015 ήρθε η σειρά του τηλεοπτικού δικτύου FX να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά το πράγμα μπήκε στον πάγο μέχρι φέτος τον Απρίλιο που το δίκτυο παρήγγειλε τον πιλότο της σειράς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, άρχισαν να σκάνε ένα-ένα τα ευχάριστα νέα. Αρχικά, ο πολυαγαπημένος Ελάιτζα Γουντ είχε δηλώσει ότι ψήνεται φουλ να παίξει στην σειρά σαν μεγάλος νέρντουλας που είναι. Έπειτα, μάθαμε ότι σεναριογράφος και showrunner θα είναι ο Michael Green, ο οποίος είχε ήδη δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής στο τηλεοπτικό American Gods και το κινηματογραφικό Blade Runner 2049, ενω showrunner θα είναι κι η Aïda Mashaka Croal που έχει γράψει επεισόδια για Jessica Jones και Luke Cage στο παρελθόν. Παράλληλα, σκηνοθέτιδα θα είναι η Melina Matsoukas που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στα Insecure και Master of None.

Τα τελευταία, χτεσινά νέα για την τηλεοπτική μεταφορά του Y: The Last Man λένε ότι η Τζόντι Φόστερ βρίσκεται σε συνομιλίες γιια να πρωταγωνιστήσει στη σειρά, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο. Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Vaughan αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω σε ένα σενάριο για ταινία Silver Surfer.

Best of internet