Quantcast

Δόξα τω Yellow King, η τρίτη σεζόν του True Detective θα μοιάζει περισσότερο με την πρώτη

To HBO προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται από τον μέτριο δεύτερο κύκλο

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2018

Θυμάστε που το 2014 έσκασε μύτη το True Detective και έμοιαζε να υπόσχεται πως θα γίνει η καλύτερη σειρά της αμερικάνικης τηλεόρασης; ΟΚ, θυμάστε όμως μετά, έναν χρόνο αργότερα, που ήρθε ο δεύτερος κύκλος και κατά γενική ομολογία ήταν ένας αργός, βραδυκίνητος και βαρετός τηλεοπτικός άμορφος όγκος; Ναι, κάπως έτσι έμοιαζε η ετυμηγορία. Από τότε, βέβαια, περάσανε 3 ολόκληρα χρόνια και το HBO ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να καταφέρει να αναστήσει την anthology crime-drama σειρά του Nic Pizzolatto.

Τελικά το περασμένο φθινόπωρο τα πράγματα επισημοποιήθηκαν και άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες για το πώς θα μοιάζει ο τρίτος κύκλος του True Detective. O Mahershala Ali του House of Cards, του Luke Cage και φυσικά του Moonlight ανακοινώθηκε ως πρωταγωνιστής της επερχόμενης σεζόν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σκηνοθεσίας επρόκειτο να αναλάβει ο Jeremy Saulnier που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο αμερικάνικο σινεμά με τα εκπληκτικά Blue Ruin και Green Room. Και φυσικά το σενάριο θα ανήκε στον δημιουργό του True Detective, Nic Pizzolatto.

Το προηγούμενο διάστημα, ένας εκ των νέων προσώπων του καστ, ο Jon Tenney, μίλησε στο Observer για τον επερχόμενο τρίτο κύκλο επισημαίνοντας κάτι ιδιαιτέρως αισιόδοξο. Ότι δηλαδή η τρίτη σεζόν θα μοιάζει πολύ περισσότερο με την πρώτη παρά με την δεύτερη – κι η ιστορία του αστυνομικού από το Arkansas που θα υποδύεται ο Mahershala Ali πρόκειται να συναγωνιστεί σε σκοτεινιά αυτά που αντιμετώπισαν οι Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον πριν από τέσσερα χρόνια.

Βέβαια, αυτό αντισταθμίζεται δυστυχώς από το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης και execute producer Jeremy Saulnier αποχώρησε τελικά απ’ την σειρά έχοντας ολοκληρώσει μόνο δύο από τα προγραμματισμένα επεισόδια, δίνοντας την θέση του στον τηλεοπτικό βετεράνο Daniel Sackheim που έχει γυρίσει από X-Files και Law and Order μέχρι The Walking Dead και Game of Thrones. Στο μεταξύ βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πέρα απ’ το να περιμένουμε.

Best of internet