Quantcast

Η νέα σειρά Watchmen θα είναι περισσότερο «remix» του κλασικού κόμικ παρά τηλεοπτική μεταφορά

Σύμφωνα με τον δημιουργό του πρότζεκτ, Damon Lindelof

THE NERDSTREAM

23 Μαΐου 2018

Θυμάστε που σας είχαμε πει ότι το φθινόπωρο το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ ζήτησε από τον Damon Lindelof, δηλαδή τον δημιουργό του Lost και του The Leftovers μεταξύ άλλων, να ετοιμάσει ένα πιλοτικό επεισόδιο για την νέα τηλεοπτική μεταφορά του υπερ-κλασικού και υπερ-αγαπημένου κόμικ Watchmen του Alan Moore και του Dave Gibbons; Αν ναι, τότε πιθανώς να θυμάστε ότι τα γυρίσματα ήταν να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ και να καταφέρει να φτάσει στις οθόνες μας κάποια στιγμή.

Βέβαια, αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα ήταν το τι ακριβώς σχέση θα έχει με το original υλικό του κόμικ. Αυτό το ερώτημα ήρθε να απαντήσει ο ίδιος ο Lindelof – όχι με καμιά ξενέρωτη κλασική συνεντευξούλα ή δήλωση σαν να είναι κανένας φλώρος, αλλά με μια ανοιχτή επιστολή 5 σελίδων προς τους fans την οποία ανέβασε ολόκληρη στο Instagram:

Day 140.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

Επειδή προφανώς βαριέστε να διαβάσετε 5 σελίδες στο Instagram, είμαστε εμείς εδώ ώστε να σας πούμε τα βασικότερα απ’ αυτά που αναφέρει ο Lindelof. Αρχικά, ο δημιουργός μιλάει για την προσωπική του σχέση με το Watchmen, μιας και το διάβασε για πρώτη φορά όταν του το πήρε δώρο ο πατέρας του σε ηλικία 12 χρονών, συμπληρώνοντας ότι είχε δεχτεί 2 προτάσεις για μεταφορά του σε σειρά πριν δεχτεί τελικά να το κάνει.

Έπειτα, συνεχίζει ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη από τους fans που περιμένουν τα χειρότερα απ’ το πρότζεκτ. Προφανώς, ένας λόγο γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο δημιουργός τους, ο Alan Moore, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το κόμικ γράφτηκε για να μείνει κόμικ και δεν θα ‘πρεπε καν να μεταφερθεί σε διαφορετικό μέσο. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Lindelof έρχεται να μας επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το Watchmen του δεν θα είναι ούτε reboot ούτε remake ούτε sequel. Αντίθετα, όπως λέει ο Lindelof, το νέο τηλεοπτικό Watchmen θα είναι περισσότερο ένα «remix».

Και κάπως έτσι, ο Lindelof φτάνει στην δήλωση πως η σειρά που ετοιμάζει θα έχει πρωτότυπο υλικό και διαδραματίζεται στο σύγχρονο ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά από την άλλη καλύτερα κάτι καινούριο παρά άλλη μια τζούφια απόπειρα πιστής μεταφοράς σαν αυτή του Zack Snyder. Το ζήτημα, βέβαια, είναι να προχωρήσει το πρότζεκτ, μιας και το HBO μέχρι στιγμής περιμένει το πιλοτικό επεισόδιο για να κρίνει αν θα ετοιμάσει ολόκληρη την σειρά.

Best of internet