Quantcast

10 χρόνια The Wire: Ψηφίστε την καλύτερη σεζόν για να λυθεί επιτέλους αυτό το αιώνιο ζήτημα

Έκλεισε μια ολόκληρη δεκαετία από το τέλος της καλύτερης σειράς ever

9 Μαρτίου 2018

Είναι αδύνατον να μιλήσεις για την χρυσή εποχή της αμερικάνικης τηλεόρασης χωρίς να μιλήσεις για το The Wire, χωρίς να μιλήσεις για τον David Simon, χωρίς να μιλήσεις για το HBO των late 90s κι early 00s. Συνέβαιναν πράγματα απίστευτα, και το γρήγορο internet ήρθε και μας άνοιξε τον δρόμο για να ανακαλύψουμε το The Sopranos, το Six Feet Under, το Oz, το Deadwood, το Carnivale και, φυσικά, το καλύτερο όλων αυτών: The Wire.

Υπάρχουν φορές που ευχόμαστε να μπορούσαμε να ξαναζήσουμε την εμπειρία του να το βλέπεις για πρώτη φορά, υπάρχουν φορές που στρεφόμαστε σ’ αυτό όταν ψάχνουμε το happy place μας, κι υπάρχουν φορές που το πετυχαίνουμε τυχαία στην τηλεόραση και μετά αρχίζουμε να ξανακατεβάζουμε επεισόδια για 75η φορά.  Κι υπήρξαν επίσης αμέτρητες – πραγματικά αμέτρητες – που ζαλίσαμε τους φίλους και τις φίλες μας να το ξεκινήσουν, δίνοντας απλόχερα υποσχέσεις ότι θα τους αλλάξει την ζωή, σαν να προσπαθούσαμε να τους βάλουμε σε αίρεση.

Και ναι, το The Wire ήταν κάτι σαν αίρεση. Πριν την εποχή του binge-watching και του online streaming ήταν η σειρά-καταφύγιο για όσους προσπαθούσαν να πείσουν τους γύρω τους και τον εαυτό τους ότι η αμερικάνικη τηλεόραση είναι κάτι διαφορετικό κι ότι δεν μιλάμε για μια μπατσο-σειρά γαμώτο. Γι’ αυτό αγαπήσαμε τον David Simon, γι’ αυτό τον ακολουθήσαμε έπειτα σε σειρές σαν το Treme και το The Deuce, γι’ αυτό γυρίσαμε πίσω στις απαρχές του με το Homicide: Life on the Street.

Σήμερα, που το ημερολόγιο λέει 9 Μαρτίου, είναι η επέτειος των 10 χρόνων από τότε που το The Wire έκλεισε τον κύκλο του. Μέχρι τότε, το είδαμε να ξεψαχνίζει την Βαλτιμόρη, το αμερικάνικο όνειρο και την αμερικάνικη κοινωνία. Αυτό το κατάφερε δουλεύοντας σχεδόν με κοινωνιολογικό τρόπο, χωρίζοντας τις σεζόν του σε 5 λίγο-πολύ διακριτές θεματικές ενότητες. Όλοι έχουμε έναν αγαπημένο κύκλο του The Wire – και τώρα ήρθε η ώρα να τον ψηφίσετε ώστε να βρούμε πλέον ποιος είναι ο καλύτερος και να σταματήσουμε να ψαχνόμαστε πια.

486

1ος κύκλος - αυτός με τα drugs και τους μπάτσους

388

4ος κύκλος - αυτός με τα σχολεία

222

2ος κύκλος - αυτός με τα λιμάνια

122

3ος κύκλος - αυτός με τις εκλογές

71

5ος κύκλος - αυτός με τους δημοσιογράφους

Best of internet