Quantcast

Σε άλλο επίπεδο θέλει να πάει τις sci-fi σειρές η Amazon με την μεταφορά βιβλίων του Iain M. Banks

Ήδη ετοιμάζεται το Consider Phlebas από τον δημιουργό του Utopia

THE NERDSTREAM

22 Φεβρουαρίου 2018

Η αλήθεια είναι, φίλες και φίλοι, ότι η Amazon Studios μοιάζει να έχει ξεφύγει τελευταία. Απ’ ό,τι φαίνεται, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το Netflix στην κούρσα των streaming υπηρεσιών και να φτιάξει το επόμενο τηλεοπτικό blockbuster, δεν έχει αφήσει σχεδόν κανένα sci-fi/fantasy franchise ακαπάρωτο. Στο fantasy πεδίο, ήδη από το φθινόπωρο είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να μεταφέρει σε σειρά το Lord of the Rings, ενώ αυτόν τον μήνα γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει νέα σειρά με τον Κόναν τον Βάρβαρο με συντελεστές του Game of Thrones. Στα sci-fi πράματα, από την άλλη, τον τελευταίο καιρό έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα μυθιστορήματα Ringworld και Lazarus, αλλά και του αριστουργηματικού Snow Crash του Neal Stephenson.

Χτες λοιπόν, το The Hollywood Reporter δημοσίευσε πληροφορίες που λένε ότι η Amazon έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ετοιμάζει μια γιγάντιων διαστάσεων sci-fi σειρά βασισμένη στα space opera μυθιστορήματα του Iain M. Banks που είναι γνωστά ως Culture series. O Banks, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1984 με το best-seller The Wasp Factory, ξεκίνησε την Culture σειρά τρία χρόνια αργότερα με το Consider Phlebas, εγκαινιάζοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα sci-fi λογοτεχνικά franchises των τελευταίων 30 χρόνων και υπογράφοντας άλλα 8 μυθιστορήματα μέχρι τον θάνατό του το 2013.

Το Consider Phlebas, με το οποίο θα ξεκινήσει η Amazon, θα έχει σενάριο υπογεγραμμένο από τον Βρετανό Dennis Kelly, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια μας χάρισε την υπέροχη και αδικοχαμένη sci-fi σειρά Utopia του Channel 4. Εν ολίγοις, παρόλο που δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσει στις οθόνες μας, τα προγνωστικά για το νέο εγχείρημα της Amazon είναι πολύ καλά – κι απ’ ό,τι φαίνεται θα χορτάσουμε και με το παραπάνω genre τηλεοπτικές σειρές τα επόμενα χρόνια.

Best of internet