Quantcast

Τα φετινά Όσκαρ θα τιμήσουν τον Kobe Bryant, γιατί η απώλειά του πόνεσε και το σινεμά

Γιατί, ας μην ξεχνάμε, έχει κερδίσει κι ένα αγαλματίδιο για την μικρού μήκους ταινία του Dear Basketball

THE NERDSTREAM

29 Ιανουαρίου 2020

Μόλις τρεις μέρες έχουν περάσει απ’ όταν ο Kobe Bryant ή Black Mamba (όπως είχε ονομάσει ο ίδιος τον εαυτό του) σκοτώθηκε σε ηλικία 41 ετών όταν το ελικόπτερο που επέβαινε μαζί με άλλα 8 άτομα συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λος Αντζελες, οδηγώντας στο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα. Έκτοτε, το αρχικό σοκ συνόδευσε πλήθος αποχαιρετιστήριων δηλώσεων από τον κόσμο του αθλητισμού και της pop κουλτούρας.

Φυσικά, ο κόσμος του NBA, του παγκόσμιου μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα είναι πολύ φτωχότερος πια, καθώς ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της τελευταίας 20ετίας έφυγε από τη ζωή. Εκτός της τεράστιας μπασκετικής πορείας του, βέβαια, ο Bryant είχε ανοιχτεί επίσης στον κόσμο του σινεμά με την μικρού μήκους ταινία Dear Basketball που έγραψε και αφηγήθηκε ο ίδιος εξιστορώντας την αγάπη του για το άθλημα.

Αυτή η ταινία λοιπόν το 2018 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, γεγονός που σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Ακαδημίας να τιμήσει τον Bryant στην φετινή τελετή απονομής των βραβείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας, ο Kobe θα τιμηθεί κατά την διάρκεια της φετινής τελετής, παρόλο που δεν διευκρινίζει αν αυτό θα γίνει στα πλαίσια του segment In Memoriam ή αν θα πρόκειται για ένα αυτοτελές τμήμα της βραδιάς.

Σε κάθε περίπτωση, η κληρονομιά του Kobe είναι σπουδαία και περιλαμβάνει στιγμές υπέροχα αξέχαστες αλλά και θλιβερά σκοτεινές, όπως την γνωστή υπόθεση βιασμού, κι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί είναι το να προσεγγιστεί με συγκίνηση αλλά και ειλικρίνεια.

Best of internet