Quantcast

O Black Mamba των παρκέ, Kobe Bryant, έφυγε για να γίνει MVP κάπου αλλού

Ο star του NBA σκοτώθηκε σε ηλικία 41 χρονών σε ένα πολύνεκρο δυστύχημα με ελικόπτερο

THE NEWSROOM

27 Ιανουαρίου 2020

Πολύ φτωχότερος είναι από χτες ο κόσμος του NBA, του παγκόσμιου μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα, καθώς ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της τελευταίας 20ετίας έφυγε από τη ζωή. Ο Κόμπι Μπράιαντ ή Black Mamba (όπως είχε ονομάσει ο ίδιος τον εαυτό του) σκοτώθηκε σε ηλικία 41 ετών όταν το ελικόπτερο που επέβαινε συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.

Εκτός από τον μεγάλο μπασκετμπολίστα, στο τραγικό δυστύχημα έχασαν επίσης τη ζωή του η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλα 7 άτομα, μεταξύ των οποίων μία συμπαίκτρια της κόρης του στην ομάδα μπάσκετ ονόματι Αλίσα Αλτομπέλι, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τους δύο γονείς της. Για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγονται έρευνες από διάφορες υπηρεσίες, με τη βοήθεια και του FBI.

Εδώ στο γήπεδο με την κόρη του, όπου της εξηγεί το παιχνίδι που κατείχε όπως κανείς:

Ο Κόμπι Μπράιαντ πρόλαβε να ολοκληρώσει μία μεγαλειώδη μπασκετική καριέρα, όντας ο μόνος παίχτης μέχρι την άνοδο του Λεμπρόν Τζέιμς που διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο του «επόμενου Τζόρνταν». Ο γεννημένος στη Φιλαδέλφεια Μπράιαντ ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 17 χρονών, όταν τον επέλεξαν στα ντραφτ οι Σαρλότ Χόρνετς, και σταμάτησε το 2016, έχοντας κερδίσει 5 δαχτυλίδια πρωταθλήματος σε δύο δεκαετίες στους Λος Άντζελες Λέικερς (’96 – ’16). Ανάμεσα στις αμέτρητες διακρίσεις του ήταν και η θέση του τρίτου σκόρερ όλων των εποχών στο NBA με 33.643 πόντους – ήταν ο τρίτος μέχρι προχτές, όταν τον προσπέρασε ο Λεμπρόν.

Για την ακρίβεια, το τελευταίο του tweet ήταν τα συγχαρητήρια προς τον «Βασιλιά» Λεμπρον Τζέιμς:

Εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες πόντους, ο Κόμπι είχε ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασίστ. Μερικές από τις άλλες του διακρίσεις ήταν οι εξής:

– Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) κανονικής περιόδου: 2008

– Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) τελικών: 2009, 2010

– Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) All Star Game: 2002, 2007, 2009, 2011

– 11 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας (άλλες δύο φορές στη 2η πεντάδα και ακόμη δύο στην 3η)

– 9 φορές μέλος της καλύτερης αμυντική πεντάδας (άλλες τρεις φορές στη 2η πεντάδα)

– Δύο φορές πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο πόντων

– Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ σε σύνολο πόντων

– Νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game το 1997

Ένα από τα πιο μυθικά του παιχνίδια ήταν οι 81 πόντοι κόντρα στους Ράπτορς το 2006:

Αλλά και το απίστευτο τελευταίο του παιχνίδι ενάντια στους Τζαζ το 2016 (όπου σκόραρε μόλις 60 πόντους):

Η αναγνώριση στο πρόσωπο του έρχεται από κάθε μεριά του παρκέ και των σπορ γενικά:

Αλλά και του απλού κόσμου που τον λάτρεψε σαν θεό:

Υπήρξε και μία σημαντική σκιά στην καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ, από την άλλη. Το 2003-4 βρέθηκε να δικάζεται για επίθεση σε βαθμό κακουργήματος στο Κολοράντο. Μία υπόθεση που έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με αποτέλεσμα να κουκουλωθεί η ιστορία του βιασμού σε βάρος μίας 19χρονης ρεσεψιονίστ. Η πολύπλοκη ιστορία κράτησε ένα χρόνο, με τον Μπράιαντ, ο οποίος αρχικά είχε παραδεχθεί την σεξουαλική επαφή αλλά είχε αρνηθεί την επίθεση, να δηλώνει ότι λυπάται και ότι η ρεσεψιονίστ δεν είδε την επαφή τους συναινετικά όπως ο ίδιος (1, 2). Για το ίδιο το περιστατικό δεν μίλησε ποτέ στα επόμενα χρόνια.

Πιο πρόσφατα, ο Κόμπι και οι συμπαίκτες του στους Λέικερς είχαν συμμετάσχει σε μία σπάνια για τα δεδομένα του NBA πολιτική κίνηση. Είχαν φορέσει τα μαύρα μπλουζάκια με την επιγραφή «I can’t breathe», τις τελευταίες λέξεις του μαύρου μικροπωλητή Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος πέθανε το 2014 στη Νέα Υόρκη στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, ο οποίος χρησιμοποιούσε μία απαγορευμένη λαβή. Η αρχική απόφαση για μη παραπομπή του αστυνομικού σε δίκη προκάλεσε διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες συμμετείχαν συμβολικά και πολλοί αστέρες του αθλητισμού. Τελικά ο αστυνομικός τη γλίτωσε με μία απλή απόλυση 5 χρόνια μετά.

1978 – 2020, Mamba out.

Για πάντα.

Gepostet von Ball Dont Lie am Sonntag, 26. Januar 2020

 

 

 

Best of internet