Quantcast

Μήνυση λόγω υπερβολικής ζοφίλας έφαγε το Black Mirror από τον εκδότη των βιβλίων «Choose Your Own Adventure»

Δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα το Bandersnatch

THE NERDSTREAM

14 Ιανουαρίου 2019

Λογικό είναι, φίλες και φίλοι. Με το που βγαίνει καινούριο Black Mirror, είμαστε λίγο-πολύ όλοι αναγκασμένοι να ασχοληθούμε μαζί του. Έτσι είναι ο κόσμος όπου ζούμε τώρα πια. Αυτή την φορά, βέβαια, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Η σειρά του Charlie Brooker δεν επέστρεψε με νέα σεζόν, αλλά με μια διαδραστική ταινία-game, το Bandersnatch, όπου οι θεατές-παίχτες διαλέγουν οι ίδιοι την ροή της ιστορίας.

Εμείς δεν ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με το Bandersnatch είναι η αλήθεια, και γι’ αυτό φτιάξαμε μια δική μας (καλύτερη) εκδοχή. Υπήρξαν κι άλλοι, όμως, που είχαν άλλου είδους προβλήματα με το interactive πείραμα του Netflix. Συγκεκριμένα, η Chooseco, δηλαδή η εταιρία που ξεκίνησε τα βιβλία Choose Your Own Adventure και κατέχει το σχετικό trademark, έκανε μήνυση στην streaming πλατφόρμα επειδή «προκαλεί σύγχυση, αμαύρωση, δυσφήμιση και υποβαθμίζει την ποιότητα του τίτλου των βιβλίων Choose Your Own Adventure».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποίησε το Hollywood Reporter, το Netflix επιχείρησε να πάρει σχετική άδεια, αλλά δεν τα κατάφερε, μιας και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των βιβλίων ανήκουν στην Fox. Επιπλέον, η εταιρία Chooseco σημειώνει πως το πρόβλημά της με το Bandersnatch αφορά επίσης το «σκοτεινό» περιεχόμενο της ταινίας, όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον τίτλο της σειράς βιβλίων προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει τη νοσταλγία για τα 80s και τα 90s (πέφτουμε κυριολεκτικά από τα σύννεφα).

Κατ’ επέκταση, η Chooseco ζητά αποζημίωση από το Netflix 25 εκατομμύρια δολάρια ή ποσοστό από τα κέρδη της πλατφόρμας. Δεν τους χάλασε.

Best of internet