Quantcast

Βραβείο καλύτερης σειράς το La Casa de Papel στα Διεθνή Emmy, προφανώς έπαθε παράκρουση κι ο υπόλοιπος πλανήτης

Σε καλή μεριά

THE NERDSTREAM

22 Νοεμβρίου 2018

Ναι, φίλες και φίλοι, η εξωφρενική ισπανική σαπουνόπερα που λάτρεψε το πανελλήνιο στο Netflix, λατρεύτηκε προφανώς κι από τον υπόλοιπο πλανήτη. Πρόκειται, φυσικά, για το ρεαλιστικό κι υποτονικό αστυνομικό δράμα με τον τίτλο La Casa de Papel, το οποίο οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση του ανελέητου binge-watching, του γκουγκλαρίσματος γνωστών ξένων πόλεων και των views κάθε πιθανού ρεμίξ του Bella Ciao στο YouTube.

Την Δευτέρα λοιπόν το La Casa de Papel πήρε κι ένα βραβείο με μεγάλο πρεστίζ: το βραβείο καλύτερης δραματικής (;) σειράς στα Διεθνή Emmy που απονεμήθηκαν στη Νέα Υόρκη. Εκεί βρέθηκαν για να παραλάβουν το βραβείο κι ο δημιουργός της σειράς Álex Pina, ο Διευθυντής Παραγωγής Esther Martínez Lobato και ο Diego Ávalos, Διευθυντής Πρωτότυπου Διεθνούς Περιεχομένου για την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Λίγες βδομάδες νωρίτερα, δε, είχε κυκλοφορήσει και το πρώτο trailer-ανακοίνωση της επερχόμενης σεζόν:

Στα υπόλοιπα βραβεία της βραδιάς, το ισραηλινό Nevsu αναδείχθηκε καλύτερη κωμική σειρά, το βρετανικό Man in an Orange Shirt κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας/μίνι-σειράς, ενώ το Goodbye Aleppo εκείνο του καλύτερου ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία ερμηνείας κέρδισαν ο Lars Mikkelsen για το Herrens Veje και η Anna Schudt για το Ein Schnupfen hatte auch gereicht.

Εντάξει, δεν είναι κακό το ισπανικό La Casa de Papel, αλλά – όχι να το παινευτούμε – το δικό μας ήταν λίιιγο καλύτερο:

Best of internet