Quantcast

Κάψτε κι επίσημα το μυαλό σας με μια virtual reality εμπειρία στο κόκκινο δωμάτιο του Twin Peaks

Τα σουρεαλιστικά σκατά έγιναν αληθινά

THE NERDSTREAM

9 Οκτωβρίου 2018

Εντάξει, ναι, ΟΚ – κάθε άλλο παρά πρωτότυπο είναι να επισημαίνεις ξανά και ξανά πόσο υπέροχα mindblowing είναι το έργο του Ντέιβιντ Λιντς. Ακόμα κι αν σας έχει κουράσει όμως, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι η σουρεαλιστική ψυχοβγαλτική φάση του βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να μας εκπλήσσει. Αν δεν μας πιστεύετε, δοκιμάστε την αλλόκοτη κουνελοσειρά του που χρησιμοποιείται από ψυχολόγους για πρόκληση υπαρξιακής κρίσης.

Όπως και να ‘χει, οι περισσότεροι ενδέχεται θα έπρεπε να συμφωνήσετε ότι πουθενά αλλού ο Λιντς δεν ήταν τόσο απολαυστικά Λιντς όσο στο Twin Peaks. H πρώτη δόση του στα 90s ήταν εξωπραγματική, κι η επιστροφή του πέρσι ήταν όσο πιο Λιντς γίνεται. Βασικά, το παίρνουμε πίσω αυτό το τελευταίο, γιατί η πιο Λιντς εμπειρία έβερ ετοιμάζεται να γίνει σύντομα διαδραστική πραγματικότητα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime και η Collider Games ανακοίνωσαν πως έχουν έτοιμη μια virtual reality Twin Peaks εμπειρία για τους θαρραλέους που θέλουν να επισκεφτούν τις ονειρικά εφιαλτικές τοποθεσίες της σειράς, με το κλασικό κόκκινο δωμάτιο να έχει φυσικά την τιμητική του. Παράλληλα, ετοιμάζεται και μια gaming εκδοχή για Oculus Rift και HTC vive, η οποία θα γίνει διαθέσιμη κάποια στιγμή στην πλατφόρμα του Steam.

Η πρώτη παρουσίαση του Twin Peaks VR, πάντως, θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Festival of Disruption του Λος Άντζελες, το οποίο για άλλη μια χρονιά επιμελείται ο ίδιος ο Λιντς, οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση που θα περιλαμβάνει από Φράνσις Φορντ Κόπολα μέχρι Wu-Tang κι από Sigur Ros μέχρι Τζεφ Γκόλντμπλουμ.

Best of internet