Quantcast

Η παρανοϊκή κουνελοσειρά του Λιντς χρησιμοποιείται από ψυχολόγους για πρόκληση υπαρξιακής κρίσης, όπως της αξίζει

Δείτε την κι εσείς, πάθετε άμεσα το ίδιο

THE NERDSTREAM

18 Σεπτεμβρίου 2018

Εντάξει, είναι γνωστό, ο Ντέιβιντ Λιντς έχει κάνει πολλά παράξενα πράγματα στην πορεία του μέχρι σήμερα. Έχει προκαλέσει εφιάλτες με το Eraserhead, έχει διαλύσει μυαλά με το Twin Peaks (δύο φορές) και το Mullholand Drive, έχει πουλήσει μπλουζάκια στο Amazon, έχει κατοικίδιο χελώνα στο Lucky, έχει προσπαθήσει να διαδώσει τον λόγο και την πρακτική του υπερβατικού διαλογισμού. Γενικά, κάνει πραγματάκια.

Ε, ανάμεσα σ’ όλα αυτά τα πραγματάκια, το πιο παρανοϊκό που έχει κάνει συνεχίζει να είναι μάλλον το Rabbits. Μπορεί να θυμάστε το Rabbits, μπορεί να μην θυμάστε το Rabbits, μπορεί να έχετε προσπαθήσει να ξεχάσετε το Rabbits. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Την ίδια ζωή που τώρα μας αναγκάζει να σας θυμίσουμε ή να σας ενημερώσουμε τι είναι το Rabbits.

Το Rabbits, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ήταν ένα αλλόκοτο web sitcom που έφτιαξε ο Λιντς το 2002. Όντας ούτως ή άλλως μέγας φαν του ίντερνετς, ο Λιντς αποφάσισε να φτιάξει μια μικρή πειραματική σειρά με μορφή sitcom, όπου μερικά ανθρωπόμορφα κουνέλια κάθονταν σε ένα σκοτεινό σαλόνι, ανταλλάσσοντας παράξενους διαλόγους, με το καστ του Mullholand Drive να πρωταγωνιστεί με συνεχή ήχο βροχής απ’ έξω, την στοιχειωτική μουσική του Angelo Badalamenti, κι ένα ασυγχρόνιστο τρομακτικό laugh track από πάνω. Α, επίσης μπορεί να θυμάστε τα κουνέλια αυτά από το Inland Empire λίγα χρόνια αργότερα.

ΟΚ, πιθανώς ήδη να έχετε αρχίσει να νιώθετε μια αδιαθεσία, αλλά ο λόγος που τα λέμε όλα αυτά είναι γιατί το ίντερνετ ξέθαψε κάτι υπέροχο. Πριν από λίγα χρόνια, ψυχολόγοι από το University of British Columbia χρησιμοποίησαν αυτόν τον κουνελο-τρόμο για ερευνητικούς σκοπούς. Και φυσικά, αυτό που ήθελαν από το Rabbits ήταν να προκαλέσει υπαρξιακή κρίση στα υποκείμενα της έρευνας ώστε να τσεκάρουν την δράση φαρμάκων που τους είχαν δώσει.

Πάρτε, λοιπόν, μια δυνατή τζούρα σουρεαλιστικού sitcom με κουνέλια, με δική σας ευθύνη:

Για τους πιο θαρραλέους, ολόκληρη η σειρά υπάρχει στο YouTube.

Best of internet