Quantcast

Ο Τζόνα Χιλ άραξε 4 ώρες με τον Σκορσέζε για να γυρίσει την πρώτη του ταινία

Το Mid90s ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο

THE NERDSTREAM

5 Σεπτεμβρίου 2018

Έχουμε μια θεωρία που λέει ότι είναι οριακά αδύνατον να αντιπαθήσεις τον Τζόνα Χιλ. Πραγματικά, απ’ όταν τον γνωρίσαμε με τις ταινίες της Μεγάλης του Apatow Σχολής (δηλαδή τα Superbad, Knocked Up και Forgetting Sarah Marshall) μέχρι την καταξίωσή του σε ταινίες σαν το Moneyball και το The Wolf of Wall Street που του χάρισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο Χιλ είναι ταυτόχρονα τόσο γλυκούλης και χαρισματικός που δεν χορταίνουμε να τον βλέπουμε.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά του να κάνει το μεγάλο βήμα στη σκηνοθεσία, γυρίζοντας την πρώτη του ταινία με τίτλο Mid90s, η οποία, όπως είναι σχεδόν εμφανές από τον τίτλο, θα είναι μια coming-of-age ιστορία από τη δεκαετία του ’90. Έχοντας συνεργαστεί με εξαιρετικούς σκηνοθέτες σαν τον Μάρτιν Σκορσέζε και τους αδερφούς Κοέν στο παρελθόν, ο Χιλ είπε να τους απευθυνθεί ώστε να τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του στην σκηνοθεσία.

Σύμφωνα με την ολόφρεσκη συνέντευξη του Χιλ στο Vulture, συνάντησε αρχικά τον Σκορσέζε με σκοπό να του ζητήσει μερικές στοιχειώδεις συμβουλές. Κι εκεί που είχαν κανονίσει να μιλήσουν κάνα τέταρτο συνολικά, η συζήτησή τους κατέληξε να διαρκεί 4 ολάκερες ώρες, με τον Χιλ να παραδέχεται ότι άρμεξε όσα περισσότερα μπορούσε από τη σοφία του μεγάλου μάστορα.

Έπειτα, ο Χιλ συναντήθηκε και με τον Ήθαν Κοέν, ο οποίος τον σκηνοθέτησε πρόπερσι στο Hail, Caesar!, και δήλωσε ότι η βασική του συμβουλή ήταν να χαλαρώσει και να το απολαύσει. Και φυσικά, στράφηκε επίσης στον σταθερό συνεργάτη και φίλο του, Σεθ Ρόγκεν, ο οποίος ήταν ο σεναριογράφος του Superbad μαζί με τον Έβαν Γκόλντμπεργκ, δίνοντας στον Χιλ τον ρόλο που τον έκανε διάσημο.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, έχουμε ψηθεί φουλ για την ταινία, εν πολλοίς γιατί πρόκειται για παραγωγή της υπερ-αγαπημένης μας Α24, η οποία αποτελεί πλέον κάτι παραπάνω από εγγύηση. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που το Mid90s κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Ιδού και το trailer της ταινίας:

Best of internet