Quantcast

Γίγαντας σκηνοθέτης γυρίζει ταινία με τον Μπίλι Ζέιν, αποκαλύπτει πως είναι τυφλός μια βδομάδα πριν την πρεμιέρα

Ο Adam Morse είναι ο νέος μας ήρωας και το Lucid είναι η επερχόμενη ταινία του

THE NERDSTREAM

18 Ιουνίου 2018

Καθώς η νέα ταινία του χελινοαμερικάνος Μπίλι Ζέιν ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ο σκηνοθέτης της, ο πρωτοεμφανιζόμενος Adam Morse, αποκάλυψε το ευρύ κοινό ότι είναι τυφλός. Ναι, ο σκηνοθέτης άρχισε να χάνει την όρασή του πριν από 9 χρόνια περίπου, καθώς υποφέρει από μια σπάνια κληρονομική νευροπάθεια στα μάτια που τον έχει αφήσει μόνο με μερική περιφερειακή όραση.

Ο Morse όμως δεν κώλωσε καθόλου να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει σκηνοθέτης, καταλήγοντας να γράφει και να σκηνοθετεί το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, Lucid. Μιλώντας με τον Guardian πριν από λίγες μέρες, ο σκηνοθέτης είπε ότι ήθελε να σταματήσει σταματήσει να εστιάζει στους περιορισμούς και να συγκεντρωθεί πάνω στο τι μπορεί να καταφέρει. Κι έτσι, χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο μόνιτορ, ένα screen reader την πολύτιμη βοήθεια του διευθυντή φωτογραφίας Michel Dierickx, ο Morse κατάφερε να γυρίσει επιτυχώς το Lucid.

Βέβαια, το εξαιρετικά ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως κάμποσοι στην παραγωγή της ταινίας δεν είχαν πάρει καν πρέφα πως ο Morse είναι τυφλός. Όπως είπε κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο Variety, ο Μπίλι Ζέιν για παράδειγμα δεν είχε ιδέα και του το είπε ο Morse λίγες μέρες αφότου είχαν αρχίσει τα γυρίσματα. Αντίστοιχα, ο Morse έκρυψε την πάθησή του και από τους επενδυτές της ταινίας, ανησυχώντας μήπως πιστολιάσουν το πρότζεκτ μαθαίνοντάς το.

Η αλήθεια είναι, φίλοι και φίλες, ότι αφενός υποστηρίζουμε σθεναρά και χωρίς προϋποθέσεις την ισότιμη παρουσία ατόμων με αναπηρία στο σινεμά (και οπουδήποτε αλλού) και αφετέρου ταυτιζόμαστε εν μέρει έχοντας επανειλημμένα πουλήσει φούμαρα για να πάρουμε δουλειές, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες ανακηρύσσουμε τον Adam Morse σε κινηματογραφικό ήρωά μας για φέτος.

Ιδού και το trailer του Lucid:

Best of internet