Quantcast

Νirvana: Aκυκλοφόρητες φωτογραφίες από την εποχή του Νevermind

Bουτιές και πλατσουρίσματα από το grunge τρίο στο απόγειο της φήμης του

Διονύσης Παππάς

13 Μαΐου 2015

Τον Οκτώβριο του 1991, δηλαδή ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του “Nevermind”, ο φωτογράφος Kερκ Γουεντλ που είχε κάνει το μνημειώδες εξώφυλλο με το υποβρύχιο μωράκι, φωτογράφισε τους Nirvana σε μια πισίνα του Λος Άντζελες.

H φάση ήταν αρκετά σκληρή καθότι ήταν πρωί, έκανε κρύο και η μπάντα μόλις είχε γυρίσει από περιοδεία (ο Κομπέιν ήταν τόσο πτώμα που σε μία απ’τις φωτογραφίες τον βλέπουμε να κοιμάται δίπλα στην πισίνα).

Παρόλες τις δυσκολίες, βγήκαν περίπου 200 φωτογραφίες που προορίζονταν για πρόμο του δίσκου. Οι περισσότερες από αυτές δεν είχαν δημοσιευτεί πουθενά μέχρι τώρα, αλλά πλέον εκτίθενται και είναι διαθέσιμες προς πώληση στο Austin Modern Rocks Gallery.

nirvana-nevermind-promo-shoot-7 nirvana-nevermind-promo-shoot-5 nirvana-nevermind-promo-shoot-6 nirvana-nevermind-promo-shoot-12 screen-shot-2015-05-11-at-9-25-36-am nirvana-nevermind-promo-shoot-16-1140x641 nirvana-nevermind-promo-shoot-1 nirvana-nevermind-promo-shoot-2
nirvana-nevermind-promo-shoot
nirvana-nevermind-promo-shoot-3 nirvana-nevermind-promo-shoot-8 nirvana-nevermind-promo-shoot-10 nirvana-nevermind-promo-shoot-11 nirvana-nevermind-promo-shoot-13 nirvana-nevermind-promo-shoot-14 nirvana-nevermind-promo-shoot-15

Best of internet