Quantcast

O τάφος του Mississippi John Hurt

H σορός ενός θρύλου κείτεται στην κορυφή ενός λόφου, βαθιά στα δάση του Mississippi.

LUBEN CREW

22 Ιουνίου 2013

Εξαιρετικά δύσκολος στον εντοπισμό του, ο τάφος του Mississippi John Hurt, ενός ταλαντούχου και κάπως παραγνωρισμένου bluesman μέχρι που αναγνωρίστηκε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στα 60s, βρίσκεται στη μέση ενός δάσους, καλώντας τους φίλους των blues να κάνουν ένα προσκύνημα.

Γεννημένος ακριβώς στα τελειώματα του 19ου αιώνα στο Teoc του Mississippi, o Mississippi John Hurt, δούλεψε σκληρά σαν αγρότης και εργάτης για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του. Αυτοδίδακτος, έμαθε κιθάρα σε νεαρή ηλικία και εντέλει ηχογράφησε λίγους δίσκους, που πήγαν καλά. Παρά την εμπορική επιτυχία του, ο Hurt παρέμεινε κοντα στη γενέτειρά του, συχνά εργαζόμενος σαν μουσικός σε πάρτυ και ψησίματα. Με την κρίση του ’29 και την Μεγάλη Ύφεση που ακολούθησε ήρθε και μια πτώση στις πωλήσεις των δίσκων και ο Hurt εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.

 
 

mississippi-john-hurt

 
 

Η δεκαετία του ’60 ανανέωσε το ενδιαφέρον για τα blues, και οι ερευνητές του είδους άρχισαν την έρευνα για τον εντοπισμό του Hurt. Με ένα δίσκο 35ετίας σαν το μόνο στοιχείο τους, έφτασαν χαμηλά ώς το Δέλτα του Mississippi και βρήκαν τελικά τον bluesman στην μικρή κοινότητα Avalon, την οποία και αποκαλούσε πατρίδα του στο τραγούδι “Avalon Blues”.

O Hurt έγινε πολύ δημοφιλής στα 60s, όπου περιόδευσε, έκανε ηχογραφήσεις και έπαιξε στην τηλεόραση. Η επιτυχία του, όμως, ήταν πολύ σύντομη. Πέθανε το 1966. Το σώμα του επιστράφηκε στο κοιμητήριο που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στον τόπο που ήταν σπίτι του όσο ζούσε, το Αvalon.

 
 


View My Saved Places in a larger map

 
 

6785148537_836b8f41f6_z

 
 

Με τα μπλουζ δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε – στο mixtape ο John Hurt αντιπροσωπεύεται με αυτό το υπέροχο κομμάτι.

 
 

 
 

sauce

Best of internet