Quantcast

Αντίο στον Arturo Vega

Ο δημιουργός του σήματος των θρυλικών Ramones έφυγε να βρει τον Joey, τον Dee Dee και τον Johnny

LUBEN CREW

10 Ιουνίου 2013

ramones

 
 

Όλοι οι οπαδοί της μπάντας που γέννησε το πανκ ροκ θ’ αναγνώριζαν από χιλιόμετρα το σήμα. Ο αετός με τα ονόματα των Ramones που έχει φορεθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ραφτά και εφηβικές μπλούζες ανά τον κόσμο, είναι το δημιούργημα ενός αφανούς μέλους της μπάντας που έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουνίου του 2013.

O Arturo Vega υπήρξε ο άνθρωπος που παρείχε τα εικαστικά των Ramones για 22 χρόνια (ανάμεσά τους τα κλασσικά εξώφυλλα του ομώνυμου, του Leave Home και του Road to Ruin) και ο διαχειριστής του σάιτ Ramonesworld.com. Όταν ρωτήθηκε για την έμπνευση του σήματος από τον συγγραφέα του βιβλίου Ramones: An American Band, Jim Bessman, ο Vega απάντησε:

“Τους έβλεπα σαν την απόλυτη αμερικάνικη μπάντα. Κατ’ εμέ αντανακλούσαν τον αμερικάνικο χαρακτήρα εν γένει: μία σχεδόν παιδιάστικη αθώα επιθετικότητα… Σκέφτηκα πως η Σφραγίδα του Προέδρου των ΗΠΑ θα ήταν τέλεια για τους Ramones, με τον αετό να κρατάει βέλη – να συμβολίζουν τη δύναμη και την επιθετικότητα που θα χρησιμοποιούσαμε απέναντι σ’ όποιον τολμούσε να μας επιτεθεί – και ένα κλαδί ελίας, να προσφέρεται σε όσους ήθελαν να είναι φιλικοί. Αλλά αποφασίσαμε να την αλλάξουμε λίγο. Αντί για το κλαδί ελιάς, βάλαμε ένα κλαδί μηλιάς, καθώς οι Ramones ήταν όσο αμερικάνικη ήταν η μηλόπιτα. Και καθώς ο Johnny ήταν φανατικός με το μπέιζμπολ, βάλαμε τον αετό να κρατάει ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ αντί για βέλη.”

 
 

 
 

[sauce]

 
 

Best of internet