Quantcast

Δύο ακόμα ποστερ από το Nymphomaniac του Lars Von Trier

Στα 16 συνολικά τα ποστερ που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για την προώθηση της -ήδη- αμφιλεγόμενης τετράωρης «σεξουαλικής ραψωδίας» του δανού σκηνοθέτη

Eris Priestley

20 Νοεμβρίου 2013

Το μόνο πιο βαρετό πράγμα, ακόμη και από τις συνεχείς παρανοϊκές προσπάθειες του Trier να τραβήξει την προσοχή, είναι οι φωνές των δήθεν σοκαρισμένων κριτικών και θεατών που τρώγονται με τα ρούχα τους για να ζητήσουν να καεί στην κόλαση μια ώρα νωρίτερα (θα καεί έτσι κι αλλιώς).

Τα περιστατικά που εμπλέκουν τον ίδιο, τον Αδόλφο Χιτλερ, τις Κάννες και ένα έξαλλο κοινό που μαλλιοτραβιέται, είναι ήδη γνωστά και μια σταγόνα στον ωκεανό. Το Nymphomaniac, αυτό το τετράωρο πολυδιαφημισμένο «σεξουαλικό έπος» του, βρίσκεται αισίως προ των αιθουσών. Κάθε βδομάδα είναι και μια καινούρια «πρόκληση» για την παραγωγή της ταινίας που έχει αναλάβει να δίνει στο κοινό πικάντικα teasers για τις ανάγκες προώθησης της. Οι controversial κριτικές δίνουν και παίρνουν με δημοφιλέστερες εκφράσεις το «πορνογραφική μαλακία» και «ένα ακόμη αριστούργημα» να εμφανίζονται σκόρπια εδώ κι εκεί. Ο ευφυέστατος -κατά τ’άλλα- σκηνοθέτης δεν δείχνει να είναι ούτε σπιθαμή λιγότερο τρελός από ό,τι υπήρξε το τελευταίο διάστημα. Και δύο ακόμη ποστερ της ταινίας κάνουν την εμφάνισή τους αυτή τη βδομάδα, συμπληρώνοντας τα αμφιλεγόμενης αισθητικής υπόλοιπα 14 (!!!) που εμφανίστηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Αν όλα αυτά -δικαίως- σας έχουν κουράσει, λίγη υπομονή συνίσταται και δεν βλάπτει. Σε κάθε περίπτωση ο Trier έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυκλοφορήσει όντως μια τετράωρη βαρετή πορνογραφική παρωδία όσο και μια ευφυέστατη πρόκληση που χωράει αρκετό από το μεγάλο ταλέντο του.

Best of internet