Quantcast

Berlinale 2022: Μεγάλες επιστροφές και ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου

Που φέτος θα διεξαχθεί κανονικά στις αίθουσες κι εμείς θα είμαστε εκεί για να βεβαιώσουμε ότι όλα θα πάνε καλά

THE NERDSTREAM

20 Ιανουαρίου 2022

Μετά από μια χρονιά σαν το 2021, όπου το Φεστιβάλ Βερολίνου διεξήχθη διαδικτυακά (ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων φεστιβάλ που μεταφέρονταν online, αν δεν ματαιώνονταν κι εντελώς), η Berlinale είναι έτοιμη να πάρει ξανά μπρος και να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την 72η διοργάνωσή της που θα διεξαχθεί από 10 μέχρι 20 Φεβρουαρίου με πρόεδρο της επιτροπής τον M. Night Shyamalan (!).

Χτες λοιπόν το φεστιβάλ αποκάλυψε το πλήρες πρόγραμμά του, αποκαλύπτοντας ένα διαγωνιστικό τμήμα 18 ταινιών και μπόλικες ακόμα ταινίες από παράλληλα τμήματα. Στο διαγωνιστικό ξεχωρίζει η νέα ταινία του Francois Ozon, το Peter Von Kant που θα αποτελεί και την ταινία έναρξης, η νέα ταινία της Claires Denis με τον τίτλο Both Sides of the Blade που πρώτη φορά επιλέγει το Βερολίνο για πρεμιέρα ταινίας της, το Call Jane της Phyllis Nagy που αναμένεται να λατρευτεί στο Sundance και το The Novelist’s Film του Hong Sangsoo που αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του σύγχρονου κορεάτικου σινεμά.

Από τα παράλληλα τμήματα ξεχωρίζουμε το ντοκιμαντέρ του This Much I Know To Be True του Andrew Dominik με τον Nick Cave, την επιστροφή του Dario Argento με το Dark Glasses όπου θα πρωταγωνιστεί η κόρη του Asia, το Incredible But True του πάντα συναρπαστικού Quentin Dupieux και το Flux Gourmet που αποτελεί τη νέα ταινία του λατρεμένου μας Peter Strickland.

Κατά τ’ άλλα, έχουμε επίσης τρεις ελληνικές συμμετοχές, η πρώτη εκ των οποίων είναι το Η Πόλη και η Πόλη των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πάσσαλη (η προηγούμενη ταινία του πρώτου, το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, είχε επίσης κάνει πρεμιέρα στη Berlinale πριν 3 χρόνια), ενώ θα βρούμε επίσης τις μικρού μήκους ταινίες Memoir of a Veering Storm και Το Βανκούβερ που σκηνοθέτησαν οι Σοφία Γεωργοβασίλη και η Άρτεμις Αναστασιάδου αντίστοιχα.

Τι άλλο, α ναι, θα πάμε κι εμείς, χωρίς να έχουμε κάποια ταινία να δείξουμε, έτσι για την φάση. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους. <3

Best of internet