Quantcast

Anya Taylor-Joy και Robert Eggers φτιάχνουν και τρίτη ταινία μαζί, ετοιμάζοντας ένα remake του Nosferatu

6 χρόνια μετά το The Witch και την ώρα που περιμένουμε το The Northman ε

THE NERDSTREAM

26 Αυγούστου 2021

Οκ, εντάξει, όλοι το ξέρουμε ότι πλέον η Anya Taylor-Joy θα βρίσκεται παντού. Μετά την γιγάντια viral επιτυχία του The Queen’s Gambit έχει γίνει μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς του Hollywood. Ήδη αυτήν την στιγμή την περιμένουμε στο Last Night in Soho του Edgar Wright, στην ταινία Furiosa που θα αποτελέσει το επόμενο Mad Max αλλά και στο The Northman του Robert Eggers.

Μ’ αυτόν τον τελευταίο λοιπόν είχε συνεργαστεί η Taylor-Joy το 2015 όταν έκανε το μεγάλο μπαμ με τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο στο The Witch. Τώρα οι δυο τους ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά, πριν καν κυκλοφορήσει το The Northman στις αίθουσες, και το πρότζεκτ που θα δουλέψουν είναι ένα remake του Nosferatu του F.W. Murnau.

Πρόκειται για το θρυλικό βωβό horror αριστούργημα από το 1922 που διασκεύασε ελεύθερα την ιστορία του Δράκουλα του Bram Stoker. Γενικά είμαστε επί της αρχής ενάντια στα remakes, αλλά εδώ ουσιαστικά μιλάμε για μια ιστορία τόσο μυθική και εμβληματική που δεν γίνεται παρά να ειπώνεται ξανά και ξανά σε διαφορετικές παραλλαγές. Άλλωστε έχουμε ήδη ένα εξαίρετο remake δια χειρός Werner Herzog από το 1979.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αν εμπιστευόμαστε κάποιον να γυρίσει έναν καλό νέο Δράκουλα, ε, αυτός είναι μοιραία ο σκηνοθέτης μιας ταινίας σαν το The Lighthouse. Όσον αφορά την Taylor-Joy, για αρχή θα την δούμε στο Last Night in Soho στο Φεστιβάλ Βενετίας σε λίγες μέρες.

Best of internet