Quantcast

Μάλλον βρέθηκε η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κι είναι μια μοντέρνα εκδοχή Frankenstein με την Emma Stone

Οκ, πού υπογράφουμε;

THE NERDSTREAM

3 Φεβρουαρίου 2021

Εδώ και πολύ καιρό, δύο χρόνια τώρα που έχουν περάσει από την κυκλοφορία του The Favourite, όλοι μας ψάχνουμε το ποια θα είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Το ψάχνει κι ο ίδιος δηλαδή πολύ, απ’ ό,τι φαίνεται, αφού μέχρι τώρα έχουμε μάθει για πολλά διαφορετικά πρότζεκτ που μάλλον δεν κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα.

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως πρόκειται να γυρίσει το πολιτικό νουάρ Pop. 1280, ενώ στη συνέχεια ακούσαμε πως ετοιμάζει το γοτθικό γουέστερν The Hawkline Monster. Αυτή τη βδομάδα, όμως, κυκλοφόρησαν τα νέα από την εταιρεία παραγωγής Element Pictures πως ο Λάνθιμος ετοιμάζει για λογαριασμό της μια ταινία με τον τίτλο Poor Things.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Alasdair Gray από το 1992 το οποίο αποτελεί μια μεταμοντέρνα εκδοχή του μύθου του Frankenstein με κεντρικό χαρακτήρα μια ερωτομανή γυναίκα που επιστρέφει στη ζωή με εγκέφαλο μικρού παιδιού. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το σενάριο δουλεύεται από τον Λάνθιμο μαζί με τον Tony McNamara, συνσεναριογράφο του The Favourite και δημιουργό του The Great.

Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται απ’ ό,τι φαίνεται η Emma Stone, συμπρωταγωνίστρια του The Favourite και μάλλον εν γένει ψημένη συνεργάτιδα του Λάνθιμου, γεγονός το οποίο μας κάνει δύο και τρεις φορές πιο ενθουσιασμένους για την ταινία.

Best of internet