Quantcast

O Christopher Nolan έχει φαγωθεί να βγάλει το Tenet μέσα στο καλοκαίρι, κι έχει σημαντικό λόγο γι’ αυτό

Σημαντικό γι’ αυτόν δηλαδή, εμείς μπορούμε και να περιμένουμε

THE NERDSTREAM

10 Ιουλίου 2020

Ας ανακεφαλαιώσουμε λίγο πού βρισκόμαστε σχετικά με την κυκλοφορία του Tenet, δηλαδή της νέας ταινίας του Christopher Nolan που αναμένεται να σώσει το σινεμά ως μεσσίας μετά την καραντίνα. Μετά από απανωτές αναβολές μέσα στο καλοκαίρι, αυτή τη στιγμή η ταινία αναμένεται να φτάσει στις αίθουσες στις 12 Αυγούστου (με την Ελλάδα να ακολουθεί στις 20 Αυγούστου).

Ακόμα κι αυτό όμως μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν είναι βιώσιμο, αφού όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια κινηματογραφική αγορά πιθανότατα δεν θα είναι 100% έτοιμη για μια τέτοια επανεκκίνηση τόσο σύντομα. Έτσι, πολλές μεγάλες χολιγουντιανές ταινίες έχουν μεταφερθεί ήδη για το φθινόπωρο που θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα. Αυτό θέλει να κάνει κι η Warner, αλλά ο Nolan αντιστέκεται σθεναρά.

Η διαφωνία ανάμεσα στον σκηνοθέτη και το στούντιο πηγάζει από το εξής. Η Warner θέλει να περιμένει ώστε να κάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο άνοιγμα στο box office, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κυκλοφορήσει την ταινία σε ασφαλείς συνθήκες. Από την άλλη, ο Nolan θέλει διακαώς να δει το Tenet να γίνεται η πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή ταινία που θα βγει στα σινεμά, σηματοδοτώντας έτσι την συνολική επανεκκίνηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά τα δύο πράγματα δύσκολα συνδυάζονται μεταξύ τους. Η Warner ήθελε από την αρχή της καραντίνας να πάει για φθινόπωρο, αλλά μέχρι τώρα ο Nolan κατάφερνε να την πείσει να παραμείνει σταθερή στο πλάνο της καλοκαιρινής εξόδου. Καθώς όμως ο κορονοϊός συνεχίζει να θερίζει στις ΗΠΑ, όσο πάει αυξάνονται κι οι πιθανότητες για μια νέα αναβολή του Tenet. Κρίμα για τον άνθρωπο, αλλά εντάξει, τι να γίνει, θα το αντέξουμε.

Best of internet