Quantcast

Ο Christopher Nolan ζητάει απ’ την αμερικάνικη κυβέρνηση να σώσει τον κινηματογράφο από την πανδημία

Με μια ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην Washington Post

THE NERDSTREAM

24 Μαρτίου 2020

Όταν είσαι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους, δοξασμένους και χιλιοτραγουδισμένους σκηνοθέτες της εποχής σου, όταν οι ταινίες σου αποτελούν κινηματογραφικά μεγα-events κάθε φορά που κυκλοφορούν, τότε είναι λογικό ο κόσμος να έχει τα αυτιά του λίγο παραπάνω ανοιχτά όταν πρόκειται να βγεις στη δημόσια σφαίρα και να πάρεις το λόγο. Αυτό συμβαίνει με τον Christopher Nolan.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης λοιπόν φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στη Washington Post κι έγραψε ένα άρθρο-ανοιχτή επιστολή προς υπεράσπιση του κινηματογράφου μέσα σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού. Όπως έχουμε παρουσιάσει εκτενέστερα, το κινηματογραφικό πεδίο έχει επηρεαστεί βαθύτατα, τόσο στο πεδίο της παραγωγής όσο και στο πεδίο της διανομής, με τις αίθουσες να έχουν κλείσει σχεδόν παντού.

Ξεκινώντας την επιστολή του λέγοντας πως τα σινεμά είναι ζωτικό μέρος της αμερικανικής κοινωνικής ζωής, ο Nolan καλεί το αμερικάνικο κογκρέσο να προστατεύσει τις κινηματογραφικές αίθουσες και τους εργαζόμενούς τους ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν από όλο αυτό που ζούμε. Ούτως ή άλλως, κι η νέα ταινία του, το Tenet, έχει σταματήσει στο στάδιο του post-production αφού είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί στις παρούσες συνθήκες.

Φυσικά, ο ίδιος δείχνει μια βαθύτατη και σφαιρικότατη γνώση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κι έτσι το κείμενό του είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ψύχραιμα που έχουμε διαβάσει αυτές τις μέρες γύρω από το ζήτημα “σινεμά & κορονοϊός“. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην επίσημη σελίδα της Washington Post.

Best of internet