Quantcast

Όχι ότι το τελευταίο Star Wars ήταν απογοήτευση, αλλά πλέον η Ευτυχία το ξεπέρασε χαλαρά σε εισιτήρια

Το ελληνικό σινεμά πήρε εκδίκηση για τη νίκη του Joker επί του Παπακαλιάτη

THE NERDSTREAM

2 Ιανουαρίου 2020

Η μάχη ανάμεσα στο Hollywood και το ελληνικό σινεμά είναι σκληρή, φίλες και φίλοι. Φέτος το φθινόπωρο η κινηματογραφική βιομηχανία των γιάνκηδων κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στο πανάρχαιο ελληνικό σινεμά, αφού ο Joker πέρασε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο box office κι έγινε επισήμως η πιο πετυχημένη ταινία της δεκαετίας στην Ελλάδα. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς:

View this post on Instagram

Πως τους πετσόκοψε έτσι;

A post shared by Luben (@luben.tv) on

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα της μεγάλης ελληνικής εκδίκησης. Τα φετινά Χριστούγεννα, φίλες και φίλοι, αναμενόταν να στιγματιστούν από τη νέα ταινία Star Wars. Δυστυχώς όμως το The Rise of Skywalker αποδείχτηκε τόσο κουκουρούκου που οι haters του The Last Jedi τώρα τρώνε το καπέλο τους, αφήνοντας όλες τις ελπίδες μας για το μέλλον του Star Wars πλέον στο The Mandalorian και τον Baby Yoda.

Για να μιλήσουμε με στοιχεία, η νέα ταινία μάζεψε στην πρώτη της βδομάδα 94.578 εισιτήρια, νούμερο σαφώς μικρότερο από τα 100.121 του The Last Jedi και τα 137.128 του The Force Awakens. Γενικά, οι επιδόσεις της ταινίας είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες, με τις κριτικές να είναι από κακές έως μέτριες και το καθόλου-τοξικό-fanbase του franchise να είναι μάλλον μουδιασμένο.

Έτσι, δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο που το The Rise of Skywalker εκθρονίστηκε από την κορυφή του ελληνικού box office μόλις στην δεύτερη βδομάδα του, αφού ξεπεράστηκε χαλαρά από την Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή. Η ταινία για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου πηγαίνει καρφί για να γίνει το επόμενο ελληνικό blockbuster, αφού έφτασε τα 186.196 εισιτήρια μέσα σε δύο βδομάδες, καταφέρνοντας μια τεράστια αύξηση από την πρώτη βδομάδα (την ίδια ώρα το Star Wars έμεινε στα 183.401).

Αυτά είναι τα νεότερα από τον πλανήτη ελληνικό box office, αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες. Μέχρι να έρθει η ταινία του Σεφερλή και να γαμήσει τα πάντα βέβαια.

:'(

Best of internet