Quantcast

Ο σκηνοθέτης του The Witch και του The Lighthouse αποκαλύπτει: «Οι γλάροι είναι καλύτεροι ηθοποιοί απ’ τις κατσίκες»

ΜΠΟΥΜ

THE NERDSTREAM

31 Οκτωβρίου 2019

Επιτέλους, τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής αρχίζουν να απαντιούνται σιγά σιγά. Κι ευτυχώς υπάρχουν καλλιτέχνες σαν τον Robert Eggers που δεν φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά, παρά τις ενδεχόμενες απειλές για την ζωή τους που πιθανώς ακολουθήσουν μετά από μια τόσο αμφιλεγόμενη δήλωση. Γιατί ως γνωστόν το χολιγουντιανό λόμπι της κατσίκας είναι αδίστακτο. Είναι αδίστακτο…

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Πριν από λίγα χρόνια, ο Eggers έσκασε από το πουθενά και έκανε το ντεμπούτο του με το εξαιρετικό σατανιάρικο The VVitch, όπου αν θυμάστε η όλη φάση πήγαινε καλά μέχρι που την γάμησε ο τράγος που ακούει στο όνομα Black Phillip. Και τώρα, ο Eggers επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το The Lighthouse, το ασπρόμαυρο δράμα τρόμου με τον Robert Pattinson και τον Willem Dafoe που αναμένουμε να γίνει μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Εκεί, λοιπόν, ο Eggers δεν συνεργάζεται πια με κατσίκες. Γιατί έπαθε και έμαθε. Τώρα η φάση του είναι οι γλάροι, δεδομένου ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ψαροπούλι που παίζει κεντρικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας. Μιλώντας στο Bloody Disgusting, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως οι γλάροι είναι πολύ επαγγελματίες και συνεργάσιμοι, σε αντίθεση με τις κατσίκες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατον να συνεργαστείς με μια κατσίκα, οπότε προειδοποίησε τους συναδέλφους να το σκεφτούν πολύ καλά πριν βάλουν μια τέτοια σε κεντρικό ρόλο. Αντίθετα, λέει ότι οι γλάροι με τους οποίους δούλεψε ήταν πολύ έξυπνοι και άριστα εκπαιδευμένοι.

Για την ιστορία, να πούμε πάντως ότι εκ του αποτελέσματος κρίνουμε πως ο Black Philip έδωσε την καλύτερη κατσικίσια ερμηνεία που έχουμε δει ποτέ στο σινεμά. Είναι G.O.A.T, αν θέλετε.

Best of internet