Quantcast

O David Lynch παρέλαβε το πρώτο του Όσκαρ με τον πιο David Lynch τρόπο που υπάρχει

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο

THE NERDSTREAM

29 Οκτωβρίου 2019

Υπάρχουν αδικίες κι αδικίες, φίλες και φίλοι, αλλά υπάρχει και μια αδικία to rule them all. Ο David Lynch δεν έχει πάρει ποτέ βραβείο Όσκαρ, τίποτα, για καμία απολύτως από τις ταινίες του. Ακόμα και για το επίπεδο μαλακίας που δέρνει τα Όσκαρ συχνά πυκνά, αυτό μάλλον παίρνει το βραβείο – συγκεκριμένα το βραβείο που δεν έπαιρνε ο Lynch όλα αυτά τα χρόνια.

Ήδη από το καλοκαίρι λοιπόν γνωρίζαμε ότι ο μεγα-daddy του σκοτεινού σουρεαλισμού και του υπερβατικού διαλογισμού επρόκειτο να παραλάβει ένα τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά, ενώ ο ίδιος βέβαια έχει αποσυρθεί επισήμως από την ενεργό δράση της μεγάλης οθόνης. Κατά την τελετή των Governors Awards που πραγματοποιήθηκε προχτές, ο σκηνοθέτης έλαβε το τιμητικό του βραβείο, αλλά το έλαβε με έναν φουλ David Lynch τρόπο.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Lynch ευχαρίστησε την Ακαδημία και όσους τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και, μετά πρόσθεσε ένα και μοναδικό πράγμα: “Έχεις ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο. Καληνύχτα”. ΟΚ, κανείς δεν είναι 100% σίγουρος πού αναφέρεται, αλλά κατά πάσα πιθανότητα απηύθυνε το κομπλιμέντο στο ίδιο το αγαλματίδιο. Δείτε και μόνοι σας:

Κι ενώ ο άνθρωπος που μας έδωσε όχι ένα αλλά δύο Twin Peaks ετοιμάζεται (μάλλον) για τον τρίτο γύρο, ο ίδιος ο Agent Cooper δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την χαρά του:

Best of internet