Quantcast

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία Spider-Man, τώρα που η καινούρια του κυκλοφορεί στις αίθουσες

Στο τέλος θα μείνει μόνο μία

THE NERDSTREAM

10 Ιουλίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, φίλες και φίλοι, αλλά το 2002 ήταν μια πολύ πιο αθώα υπερηρωική εποχή. Το Spider-Man του Sam Raimi είχε μόλις βγει στις αίθουσες, κι όσοι ήμασταν παιδάκια που μεγαλώσαμε στα 90s με τα καρτούν και τα κόμιξ της Marvel δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε αυτό που συνέβαινε. Οι X-Men είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια την πρώτη τους εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, ενώ η DC είχε να κάνει καλή ταινία από τα Batman του Tim Burton.

Από τότε, φυσικά, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Όχι μόνο η Marvel έφτιαξε μια σύγχρονη κινηματογραφική μεγα-αυτοκρατορία με το MCU, αλλά ο ίδιος ο Spider-Man πέρασε πολύ δύσκολα μέχρι να βρει ξανά τον δρόμο του. Μετά τις πρώτες δύο πανέμορφες ταινίες του Raimi, η Sony έκανε ένα reboot με τα δύο απαράδεκτα The Amazing Spider-Man μόνο και μόνο για να μην χάσει τα δικαιώματα του ήρωα, μέχρι να έρθει τελικά η ώρα που μπήκε μπροστά η Disney κι έφερε τον Spider-Man στο MCU με το Captain America: Civil War.

Έκτοτε όλα πάνε πολύ καλύτερα. Ο Peter Parker ήταν ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Avengers: Infinity War, το Spider-Man: Homecoming μας έδωσε μια πολύ όμορφη ταινία με τον Tom Holland να αποδεικνύει πως είναι ένας πολύ καλός Spidey, το Spider-Man: Into the Spider-Verse μας έκαψε τον εγκέφαλο όντας μια από τις καλύτερες superhero ταινίες της δεκαετίας, και τώρα κυκλοφορεί στις αίθουσες το Spider-Man: Far From Home που, με τα καλά του και τα στραβά του, συνεχίζει να είναι μια αξιοπρεπής προσθήκη στο σύμπαν του ανθρώπου-αράχνη.

Έτσι, για να μην τα πολυλογούμε, σας ζητάμε να ψηφίσετε υπεύθυνα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, την καλύτερη από τις 8 solo ταινίες όπου έχουμε δει μέχρι στιγμής τον Spider-Man.

473

Spider-Man 2 (2004)

453

Spider-Man: Far From Home (2019)

301

Spider-Man (2002)

244

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

196

Spider-Man: Homecoming (2017)

134

Spider-Man 3 (2007)

83

The Amazing Spider-Man (2012)

74

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Best of internet