Quantcast

Ο David Harbour παραδέχεται γενναία πως το καινούριο Hellboy ήταν φόλα

Είναι καλό να λέμε την αλήθεια στο λαό

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2019

Μας πόνεσε το φετινό Hellboy, φίλες και φίλοι. Μας πόνεσε γιατί το περιμέναμε καλό, φαινόταν καλό από τα trailers, είχε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον David Harbour (δηλαδή τον σερίφη Hopper της καρδιάς μας), τον Ian McShane και τη Milla Jovovich. Κι όμως, τελικά η ταινία ήταν κακή. Επιθετικά κακή.

Για την ακρίβεια, ο λαός του IMDb την έχει βαθμολογήσει με 5,4 και το Rotten Tomatoes δίνει έναν μέσο όρο κριτικών που αγγίζουν την ιλιγγιώδη βαθμολογία του 3,6. Και βέβαια, η ταινία μπήκε τόσο μέσα στο box office που δεν κατάφερε καν να βγάλει τα έξοδά της, μαζεύοντας 40 εκ. δολάρια έναντι ενός μπάτζετ 50 εκατομμυρίων. Γενικά, θα έλεγε κανείς πως τα πράγματα δεν πήγαν ιδιαιτέρως καλά.

Κι ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι συντελεστές είτε λουφάζουν είτε φορτώνουν τις ευθύνες για την αποτυχία μιας ταινίες οπουδήποτε αλλού πέρα από τους δημιουργούς και το στούντιο, ο Harbour παραδέχτηκε, μιλώντας στο MCM Comic-Con του Λονδίνου, πως η ταινία είχε τεράστια προβλήματα. Αρχικά επιχειρώντας να κάνει μια όχι και τόσο πετυχημένη αναλογία με σοκολάτες προκειμένου να μιλήσει για την άδικη σύγκριση του νέου Hellboy με το Marvel Cinematic Universe, είπε:

Όλοι λένε ότι η σοκολάτα είναι νόστιμη κι οι τάδε φτιάχνουν την καλύτερη σοκολάτα. Οπότε ο κόσμος βλέπει την ταινία και λέει: “Τελικά δεν είναι και τόσο σοκολατένια όσο οι άλλες σοκολάτες”. Και θα ήθελα έναν κόσμο όπου θα υπάρχουν περισσότερες γεύσεις πέρα από την σύγκριση με την σοκολάτα. Έτσι όταν το Hellboy αντιμετωπίζεται ως κάτι μέσα στο φάσμα της σοκολάτας, δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά.

ΟΚ, παραβλέποντας την φάση παράγοντας του Εδεσσαϊκού που έπιασε τον Harbour (μαζί με μια λιγούρα για γλυκό λογικά), στη συνέχεια διευκρίνισε με λιτό κι απέριττο τρόπο πως, παρόλα αυτά, η ταινία έχει μεγάλα προβλήματα. Κι έχει όντως, αλήθεια είναι.

Best of internet