Quantcast

Το χολιγουντιανό remake του Akira γίνεται πραγματικότητα μέσα στο 2019, δυστυχώς

Δεν είναι ανάγκη ρε παιδιά, δεν είναι ανάγκη

THE NERDSTREAM

3 Απριλίου 2019

Λοιπόν, υπάρχει ένα μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητο αξίωμα. Οι αμερικάνικες live-action εκδοχές ιαπωνικών anime είναι σκατά. Πραγματικά όμως. Ας τα βάλουμε κάτω. Τα Dragonball Evolution, Speed Racer και Death Note είναι μερικά από τα χειρότερα πράγματα που έχουμε δει ποτέ. Τα Ghost in the Shell και Alita: Battle Angel, που είναι και πρόσφατα, ήταν πιο μέτρια κι από τον απογευματινό καφέ που μόλις καταναλώσαμε.

Πίσω στο 2017, λοιπόν, είχαμε μιλήσει εκτενώς για το ενδεχόμενο μιας live-action ταινίας Akira, η οποία έμοιαζε πολύ κοντά το να γίνει πραγματικότητα. Το εξαιρετικό cyberpunk manga κι anime του Κatsuhiro Otomo (που διαδραματίζεται στο 2019 παρεμπιπτόντως) επρόκειτο να γίνει ταινία από την Warner, και μάλιστα με καλούς συντελεστές. Από την μία θα είχε για παραγωγό τον Leonardo DiCaprio μέσω της εταιρίας του, Appian Way, κι από την άλλη θα είχε για σκηνοθέτη τον πολυλατρεμένο Taika Waititi του What We Do in the Shadows και του Thor Ragnarok.

Ναι, οι συντελεστές ήταν πολύ καλοί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είναι αδύνατον να γίνει καλή μια αμερικάνικη live-action ταινία από anime. Απλά σταματήστε να προσπαθείτε. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν ενθουσιαστήκαμε κι ιδιαίτερα όταν διαβάσαμε χτες στο Variety ότι η παραγωγή του Akira ξαναπαίρνει μπρος στο Hollywood, με την ταινία να αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2019. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν ο Waititi θα είναι πράγματι ο σκηνοθέτης του Akira, αλλά το Deadline στο δικό του ρεπορτάζ μας λέει ότι, ναι, θα είναι.

Τέλος πάντων, επειδή είναι κρίμα να γίνονται αυτά τα πράγματα, πάμε να ανεβάσουμε κέφι με λίγο παλιό καλό Akira:

Best of internet