Quantcast

Έρχεται η πρώτη κινηματογραφική βιογραφία του Tolkien, σχεδόν μαζί με το τηλεοπτικό Lord of the Rings

Το 2019 θα έχει φουλ Μέση Γη

THE NERDSTREAM

18 Ιανουαρίου 2019

Πραγματικά, φίλες και φίλοι, με όλον αυτόν τον βιογραφικό πυρετό που ταλανίζει το Χόλιγουντ εδώ και τόσες πολλές δεκαετίες, είναι απορίας άξιον πώς τους είχε ξεφύγει μια κυριλέ κινηματογραφική βιογραφία του J.R.R. Tolkien.  Ε, τώρα ήρθε πλέον η ώρα: την άνοιξη θα έχουμε την πρώτη βιογραφική ταινία του μεγάλου Tolkien, με τον εύγλωττο τίτλο Tolkien.

Παρόλο που το προ διετίες βιογραφικό πρότζεκτ με τον τίτλο Middle Earth μοιάζει να έχει μπει στον πάγο, η βιογραφία της Fox Searchlight έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και τώρα το Deadline μας ενημερώνει πως το Tolkien πρόκειται να φτάσει στις οθόνες μας στις 10 Μαΐου 2019. Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Dome Karukoski του συμπαθέστατου περσινού Tom of Findland, ενώ τον Tolkien θα υποδυθεί ο Nicholas Hoult, δηλαδή ο Beast του X-Men franchise, μεταξύ άλλων.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, και μόνο λόγω ηλικίας του πρωταγωνιστή δηλαδή, η ταινία θα εστιάσει στη νεότητα του συγγραφέα, και συγκεκριμένα στις εμπειρίες που τον διαμόρφωσαν σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι ήδη μέσα στο καλοκαίρι εκδόθηκε ένα «νέο» βιβλίο του Tolkien, ενώ μέσα στο 2019 περιμένουμε επίσης με ανοιχτές αγκάλες την ούλτρα-γκράντε τηλεοπτική μεταφορά του Lord of the Rings που θα εστιάζει στην ζωή του νεαρού Aragorn.

Γενικά, η φάση θα είναι Μέση Γη φέτος.

Best of internet