Quantcast

Έρχεται νέα ταινία Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio, γιατί ποτέ ποτέ δεν είναι αρκετές

Για 6η φορά μέσα σε 16 χρόνια

THE NERDSTREAM

25 Οκτωβρίου 2018

Γενικά, στον Martin Scorsese αρέσουν οι σταθερές συνεργασίες. Δώστε βάση. Είναι γνωστό ότι με τον Robert De Niro τους συνδέουν πάρα πολλά, αφού έχουν συνεργαστεί σε 9 ολόκληρες ταινίες μεγάλου μήκους, από το Mean Streets του 1973 μέχρι και το The Irishman που αναμένεται το 2019. Λιγότερο γνωστή, αλλά ακόμα πιο σταθερή βέβαια, είναι η συνεργασία του Scorsese με την σπουδαία Thelma Schoonmaker, η οποία έχει αναλάβει το μοντάζ σε 20 (!) ταινίες του από το 1967 μέχρι και σήμερα. Και τέλος, ας σημειώσουμε κι ότι ο Scorsese έχει κάνει 7 ταινίες με τον ίδιο διευθυντή φωτογραφίας, τον Michael Ballhaus, από τα 80s μέχρι και το The Departed του 2006.

Φυσικά, τα τελευταία 15 χρόνια, η πιο διάσημη και σταθερή συνεργασία του είναι με τον Leonardo DiCaprio. Ως γνωστόν, ξεκίνησε το 2002 με το Gangs of New York με τον δεύτερο να είναι αμούστακο παιδί (sic), κι έπειτα συνεχίστηκε έως και το The Wolf of Wall Street του 2013. Ε, τώρα ήρθε η ώρα για την 6η φορά που θα συνεργαστούν στη μεγάλη οθόνη, και το πρότζεκτ έχει τον τίτλο Killers of the Flower Moon.

Πρόκειται για το ομώνυμο best-seller του David Grann, το οποίο αφηγείται μια ιστορία πετρελαίου, φόνου, χρήματος και διαπλοκής στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου οδήγησε στην σταδιακή εξόντωση των αυτοχθόνων πληθυσμών της πολιτείας. Ο Scorsese είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να μεταφέρει το βιβλίο στο σινεμά ήδη από το 2017, δηλώνοντας ότι γλυκοκοιτάζει τους DiCaprio και De Niro, αλλά δεν υπήρχε κάποια επίσημη επιβεβαίωση μέχρι σήμερα.

Κατά τ’ άλλα, το σενάριο θα γραφτεί από τον βραβευμένο με Όσκαρ Eric Roth, ο οποίος στο παρελθόν έχει γράψει μεταξύ άλλων το Forrest Gump, το The Insider και το Munich, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019, με το καλό, που (μάλλον) θα έχει κυκλοφορήσει και το The Irishman, αλλά και το Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino με τον DiCaprio.

Best of internet