Quantcast

Ο Τζόρνταν Πιλ του Get Out θέλει να γυρίσει ταινία Gargoyles (και πολύ καλά κάνει)

Είναι αναγκαίο, είναι επίκαιρο, είναι δίκαιο

THE NERDSTREAM

13 Ιουνίου 2018

Θα μας συγχωρέσετε τη νοσταλγική έκσταση πρωινιάτικα, αλλά όλοι την δικαιούμαστε για κάποια πράγματα. Λοιπόν, αν είστε γύρω στα 30 φίλοι και φίλες, τότε πολύ πιθανόν να θυμάστε την σειρά κινουμένων σχεδίων Gargoyles που έπαιζε η ελληνική τιβί στα επάρατα 90s. Αν την θυμάστε, τότε θα θυμάστε επίσης ότι επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα πράγματα που είχαμε τη χαρά να δούμε σαν παιδιά. Στυλιστικά έμοιαζε με την animated σειρά Batman (που ήταν φοβερή φυσικά), οι χαρακτήρες είχαν πραγματική ανάπτυξη, τα θέματα της σειράς ήταν φουλ σκοτεινά για καρτούν, η ατμόσφαιρα μύριζε γοτθικό μεσαιωνικό τρόμο σε συνδυασμό με σύγχρονο αστυνομικό νουάρ.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες περιπτώσεις που τα revivals μπορεί να είναι καλό πράγματα, ειδικά αν αφορούν τίτλους που δυστυχώς έχουν ξεχαστεί και αξίζουν μια νέα ερμηνεία. Για παράδειγμα, τα Gargoyles κράτησαν μόλις 3 σεζόν, ενώ μετά εξαφανίστηκαν εντελώς εκτός από κάποια κόμιξ και ένα βίντεο γκέημ για το αείμνηστο Sega Mega Drive. Υπήρχε όμως σταθερά μια μικρή κοινότητα fans που εκτιμούσε την αξία των Gargoyles και απ’ ό,τι φαίνεται σ’ αυτήν την κοινότητα ανήκει και ο Τζόρνταν Πιλ, συνδημιουργός του Key & Peele και φυσικά του Get Out.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SlashFilm, ο Πιλ απευθύνθηκε στη Disney με σκοπό να προτείνει μια νέα κινηματογραφική εκδοχή των Gargoyles. Παρ’ όλα αυτά, και παρ’ όλο το momentum που έχει αυτήν τη στιγμή ο Πιλ ως ένας από τους πιο περιζήτητους δημιουργούς στο Χόλιγουντ, η Disney μοιάζει να μην είναι σίγουρη για το πρότζεκτ κι έτσι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. ΟΚ πάντως, αν είναι να βγάλεις live-action εκδοχή σχεδόν κάθε κλασικής animated ταινίας σου, όπως κάνει αυτόν τον καιρό η Disney, ε τότε μάλλον σε παίρνει να κάνεις και μια ταινία Gargoyles.

Στο μεταξύ, περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταινία του Πιλ, με τίτλο Us, η οποία αναμένεται να έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2019.

Best of internet