Quantcast

Το «A Quiet Place» θα αποκτήσει δικό του κινηματογραφικό σύμπαν γιατί αυτή είναι η φάση πλέον

Το πρώτο sequel ήδη ετοιμάζεται από την Paramount

THE NERDSTREAM

27 Απριλίου 2018

Το A Quiet Place του Τζον Κραζίνσκι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ήταν μια σχεδόν σιωπηλή ταινία τρόμου, σκηνοθετημένη από τον Τζιμ του The Office, η οποία φτιάχτηκε με ένα μικρό μπάτζετ 17 εκ. δολαρίων και κατέληξε να μαζέψει 214 εκ. στο box office τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας της στις αίθουσες. Όλο αυτό δεν ήταν μόνο μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και μια αναζωογονητικό εξέλιξη. Δεδομένου ότι το Χόλιγουντ σχεδόν έχει αλλεργία πλέον στα αυτοτελή πρωτότυπα σενάρια, το A Quiet Place απέδειξε ξανά ότι μια ταινία χωρίς franchise πίσω της, χωρίς μεταφορά από γνωστό βιβλίο ή κόμικ, χωρίς να βασίζεται σε κάτι προϋπάρχον, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είχε φτάσει κοντά στο να αποτελέσει κομμάτι του Cloverfield σύμπαντος. Βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται καμιά ταινία δεν γλιτώνει από το να γίνει franchise πλέον. Η Paramount, λοιπόν, ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου της Τζιμ Γιαννόπουλος ότι ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το πρώτο sequel του A Quiet Place. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CinemaCon του Λας Βέγκας, η ίδια ομάδα συντελεστών θα αναλάβει και την δεύτερη ταινία. Με λίγα λόγια, λογικά αναμένουμε σκηνοθεσία από τον Κραζίνσκι και σενάριο ξανά από τους Μπράιαν Γουντς και Σκοτ Μπεκ.

Δεν μάθαμε κάτι συγκεκριμένο για την πλοκή ή το καστ της επερχόμενης ταινίας, και προφανώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά στο μεταξύ ξέρουμε ότι ο Κραζίνσκι ετοιμάζεται για το επόμενο σκηνοθετικό εγχείρημά του, δηλαδή το sci-fi thriller Life on Mars που ετοιμάζεται επίσης από την Paramount.

Best of internet