Quantcast

Annihilation: Τελικά δεν θα το δούμε στα σινεμά, αλλά στο Netflix

Τα έχει αυτά η ζωή

THE NERDSTREAM

23 Φεβρουαρίου 2018

Η αλήθεια είναι ότι το Annihilation (Αφανισμός, αν προτιμάτε) είναι μια από τις ταινίες που περιμέναμε πώς και πώς μέσα στο 2018. Ο βασικός λόγος είναι πως στην καρέκλα του σκηνοθέτη (και σεναριογράφου) βρίσκεται ο Alex Garland, δηλαδή ο άνθρωπος που το 2014 έφτιαξε μια από τις πιο όμορφες sci-fi ταινίες των τελευταίων ετών, το καταπληκτικό Ex Machina – έχοντας πίσω του ήδη μια αξιοσημείωτη πορεία ως συγγραφέας (The Beach) και σεναριογράφος (28 Days Later, Never Let Me Go).

Εδώ όμως τα πράγματα αρχίζουν περιπλέκονται. Αρχικά, επρόκειτο να δούμε την ταινία στους ντόπιους σινεμάδες την Πέμπτη 8 Μαρτίου. Παρ’ όλα αυτά, η Paramount, η εταιρεία διανομής δηλαδή, μας την έσκασε και πραγματοποίησε μια πρωτοτυπία. Η Paramount, λοιπόν, κυκλοφορεί την ταινία σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφoυς της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας. Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης όμως θα δει το Annihilation αποκλειστικά μέσω του Netflix στις 12 Μαρτίου.

Πώς συνέβη αυτό το πράγμα; Εν γένει, είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε original Netflix ταινίες να παίρνουν μια μικρή κινηματογραφική διανομή παράλληλα με το streaming στην υπηρεσία, αλλά εδώ έχουμε μια διαφορετική περίπτωση. Για την ακρίβεια, βλέπουμε το Netflix να αναλαμβάνει ένα τμήμα της διανομής ώστε να μετριάσει, απ’ ό,τι φαίνεται, το κόστος μιας πιθανής εμπορικής αποτυχίας – μιας και οι παραγωγοί της ταινίας ήδη πιέζανε ώστε να απλοποιηθεί το Annihilation και να μην καταλήξει σε box-office φούσκα σαν το έτερο πρόσφατο σκεπτόμενο sci-fi φιλμ, Blade Runner 2049.

Μας στεναχωρεί που δεν θα καταφέρουμε να δούμε την ταινία στην μεγάλη οθόνη, αφού κι οι κριτικές είναι ιδιαίτερα ένθερμες μέχρι στιγμής, αλλά η πίστη μας στην δυνατότητα του Garland να φτιάξει ένα σύγχρονο sci-fi horror classic είναι μεγάλη – κι ελπίζουμε να ανταμειφθεί.

Best of internet