6 απολύτως επιστημονικοί τρόποι να αποφύγεις τα spoiler

Η ζωή στο ίντερνετ μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, εμείς όμως έχουμε τη λύση

Διονύσης Παππάς

12 Νοεμβρίου 2018

Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Δεν είναι τυχαίο το ότι πρόσφατα δύο επιστήμονες στην Ανταρκτική πήγαν να σκοτωθούν για τα σπόιλερ. Στην κοινωνία που ζούμε, αυτά που σώζουν την καθημερινότητά μας από την ανυπόφορη βαρεμάρα και τη μιζέρια είναι τα μικρά απλά πράγματα: Ένα ζεστό πιάτο φαΐ, η παρέα ενός φίλου, μια βόλτα με το φλερτ σου, το ολοκαίνουριο, καυτό επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Κι ενώ το να έρθει κάποιος να σου κλωτσήσει το μοσχαράκι την ώρα που τρως είναι κάπως σπάνιο, να φας φαρμακερό σχόλιο την ώρα που σκρολάρεις fb για GNTM memes έχει συμβεί σε όλους μας.

Εδώ ερχόμαστε εμείς για σας δώσουμε τις λύσεις που θα σε προστατεύσουν από την αθλιότητα αυτή. Γιατί μια spoiler-free ζωή είναι το πανανθρώπινο αγαθό που όλοι έχουμε ανάγκη. Πάμε λοιπόν:

 

Βγες τελείως από το Ίντερνετ

Όπως το ακούς: Kόψε τα καλώδια με κλαδευτήρι, πέτα το ρούτερ από το παράθυρο και βγες από τα ιντερνετς. Ούτως ή άλλως, το πιο πιθανό είναι η βασική του χρήση να είναι για να στοκάρεις την πρώην σου, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων απλά καίγεσαι βλέποντας gif με γαϊδούρια. Σαν αυτό:

Κλείσε όλους τους λογαριασμούς σου στα social media

Facebook: Οι φωτογραφίες από το σχολικό reunion του θείου σου από το χωριό. Twitter: Πολύ κακά λογοπαίγνια και πολιτική ανάλυση χειρότερή από καφενείο στα Τυροσαπουνεκαίικα Αρκαδίας. Instagram: Η ίδια φωτογραφία με μαυρισμένα μπούτια και καφέ και κρουασάν κάθε μέρα. Linkedin: το μόνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχει για να δικτυώνεσαι υποχρεωτικά με το αφεντικό σου. Συμπέρασμα: Τα πετάς όλα γιατί έτσι κι αλλιώς είναι άχρηστα και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Μπλόκαρε τους φίλους – φίδια που σποϊλεριάζουν

Ποστάρει μια φορά βιαστικό στάτους χωρίς τόνους που αποκαλύπτει ποιος είναι ο τελευταίος που έχασε το κεφάλι του στο GoT; Τον συγχωρούμε γιατί οι φίλοι είναι το μεγαλύτερο αγαθό αυτής της πλάσης και αυτό που δίνει χαρά στη ζωή μας. Το κάνει και δεύτερη; Μπλοκάρεις με πάθος τον αδίστακτο προδότη που θέλει να καταστρέψει την ψυχική ηρεμία σου, τον ελεύθερό σου χρόνο και γενικώς το κακό σου.

Χάκαρε τα πάντα για να φτιάξεις ψηφιακή ασπίδα κατά των spoiler

Όπως αναδείξαμε παραπάνω μπορείς πάντα να μετατρέψεις το ρούτερ σε πρες παπιέ – ή σε στήριγμα για το τραπέζι της κουζίνας που έχει ένα πόδι που γέρνει, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτή η μέθοδος είναι ολίγον τι οπισθοδρομική. Η άμυνα  απέναντι κατά των spoiler στον 21ο αιώνα δε μπορεί παρά να είναι ψηφιακή – βάλε διακόσια φίλτρα, firewall, plugin και ειδικά browser extensions ευλογημένα από τη γιαγιά σου και νίκησε στον αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να σου χαλάσουν την αγαπημένη σου σειρά με την άνεση που ο Κιάνου Ριβς νίκησε το Matrix.

Δες τα όλα με 20 χρόνια καθυστέρηση

Μπορεί να μην το ήξερες αλλά και οι σειρές ωριμάζουν κι αυτές σαν ουίσκι που παλαίωσε με αγάπη για 20 χρόνια σε δρύινο βαρέλι ένας σκωτσέζος παππούς. Τι σε νοιάζει αν σκοτώνονται όλοι να μάθουν την πλοκή της τελευταίας σειράς που παίζει όταν εσύ βλέπεις ατάραχος Δυναστεία (ή ακόμη καλύτερα Λάμψη που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον). Μπορείς να δοκιμάσεις και να λανσάρεις τον εαυτό σου  σαν οπαδό της vintage τηλεόρασης #vintagetv #yiagosdrakos #oldisthenewcool.

Δες το εσύ πρώτος… όπου κι αν είσαι, με Nova GO

Το μόνο εύκολο. Μπες εδώ, και μάθε όσα χρειάζονται για το πως θα βλέπεις τις αγαπημένες σου σειρές, όπου θες, με Nova GΟ. Στο κάτω κάτω η φάση έχει γίνει τόσο επικίνδυνη που για να τη γλιτώσεις από αυτούς που θέλουν να στη χαλάσουν είσαι αναγκασμένος να δεις το επεισόδιο ακριβώς την ώρα που παίζεται, ακόμη κι αν εκείνη την ώρα είσαι στην τουαλέτα της σχολής ή κλεισμένος στο ασανσέρ της δουλειάς. Κι όμως, η Nova μπορεί να σώσει την κατάσταση αυτή τη δύσκολη στιγμή. Με την υπηρεσία Nova GO, μπορείς να δεις την αγαπημένη σου σειρά όπου γουστάρεις, εντός κι εκτός σπιτιού, σε laptop, tablet ή smartphone. Και όχι μόνο αυτό: Κάνει ντου ο αδερφός σου και βλέπει μάτς στην τηλεόραση ή κάνει κατάληψη η μάνα σου για να δει αισθηματική κομεντί. Υπάρχει και το Nova Multiview που σου δίνει τη λύση για να βλέπει ο καθένας ό,τι επιθυμεί ταυτόχρονα και ανεξάρτητα σε δυο τηλεοράσεις! Δεν το άκουσες από εμάς, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κλειδωθείς στο ασανσέρ, να αράξεις χαλαρός με καινούριο επεισόδιο και να περιμένεις την πυροσβεστική να έρθει να σου ανοίξει.

Γίνε ο Βούδας των σειρών, αποδέξου τη ζωή με τα spoiler

Για τις πιο ζεν φίλες και φίλους, η φιλοσοφία της φάσης μπορεί να γίνει το ισχυρότερο όπλο. Τα spoiler γίνονται ενοχλητικά επειδή σου χαλάνε τη φάση – αν εσύ όμως δε δίνεις μία για το ποιος πέθανε ή έζησε και μόνο, αλλά βλέπεις τη σειρά για το σενάριο, τους χαρακτήρες της, τη φωτογραφία της, τα κοστούμια της, τις ατάκες της και επειδή παίζει ο τάδε ηθοποιός που είναι πολύ γκόμενος, τα spoiler δε σε αγγίζουν καν (dab). Όσο βαθύτερα κατανοήσεις τη δύναμη αυτής της φιλοσοφίας, θα αγνοείς τα spoiler τόσο εύκολα όσο χειρίζεται ο Yoda τη Force.

 

Best of internet