Quantcast
guide EVENTS

Οι Baba zula στο Κρεμλίνο του Πειραιά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Οι συναυλίες των BaBa ZuLa αποτελούν μια πρωτότυπη και σπάνια οπτικοακουστική εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις των θεατών και τους καθηλώνει


27 Νοεμβρίου 2017

Το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, οι BaBa ZuLa, επιστρέφουν για μία και μονδική εμφάνιση στον Πειραιά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Ο ήχος των Baba Zula είναι μια μίξη παραδοσιακής τουρκικής μουσικής με ηλεκτρονικούς ήχους, dub και reggae, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “istanbul psychedelia”, ένα είδος oriental dub μουσικής, που παραπέμπει περισσότερο στα τέλη των sixties, παρά σε σημερινά ιδιώματα.

Οι BaBa ZuLa παίζουν darbuka αλλά και ηλεκτρικό saz, ένα όργανο-σύμβολο της τουρκικής μουσικής παράδοσης, που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σε μουσικές άλλων εποχών. Για τον τουρκικό λαό το saz είναι ταυτισμένο με την εξέγερση και τους αγώνες του. Ο συμβολισμός του είναι τόσο ισχυρός σε μουσικό αλλά και πολισμικό επίπεδο ώστε οι BaBa ZuLa να θεωρούνται η σύγχρονη μουσική έκφραση της επαναστατικότητας του τούρκικου λαού, εμπνέοντας το κοινό του με ένα συνδυασμό ελπίδας και θαυμασμού.

Ντυμένοι με περίτεχνα και ευφάνταστα κοστούμια, κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν τραγουδούν μόνο, αλλά διαβάζουν επί σκηνής ποίηση και θέατρο, ζωγραφίζουν live, προσφέροντας μια σπάνια συναρπαστική εμπειρία. Όσοι είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν στις προηγούμενες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα αδημονούν για την επερχόμενη εμφάνισή τους. Όσοι δεν τους έχουν ήδη απολαύσει δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία αυτή.

Πληροφορίες: Κρεμλίνο, Καραίσκου 119, Πειραιάς, 2104100010

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Oι πόρτες ανοίγουν στις 22:00

Προπώληση: 13€ – 11€ ανέργων και ταμείο 15€ – 13€ ανέργων

Facebook Event

Best of internet