Τι παράλληλο τρέχει στο Reworks Festival εκτός από τα live acts 

theguide events

Τι παράλληλο τρέχει στο Reworks Festival εκτός από τα live acts 

Η φάση λέγεται Reworks Agora και έρχεται να απογείωσε το Reworks για δεύτερη χρονιά


4 Σεπτεμβρίου 2017
5

 

Το Reworks Agora, το πολυδύναμο και διαθεματικό φόρουμ του Reworks festival, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία για το φετινό σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Συζητήσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολές θα πραγματοποιηθούν και φέτος με στόχο να παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες εξελίξεις πάνω στη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την δημιουργική οικονομία και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή τους στην Ελλάδα.

Το Reworks Agora στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος We are Europe, υποδέχεται φέτος το European Lab, το φόρουμ ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, του Nuits Sonores και το Insomnia Festival από το Τρόμσο της Νορβηγίας, τα οποία θα συνεπιμεληθούν με το Reworks Agora μέρος των πάνελ και των προβολών αντίστοιχα. Περισσότερες συνέργιες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα το Reworks Agora παρουσιάζει την συναυλία του πρωτοποριακού πιανίστα και συνθέτη Volker Bertelmann, ή Hauschka όπως είναι ευρύτερα γνωστός. Ένος μουσικού που έφερε μια νέα διάσταση στην τεχνική του προετοιμασμένου πιάνου, μια τεχνική όπου αντικείμενα όπως κομμάτια χαρτιού, μέταλλα και άλλα στοιχεία είναι συνδεδεμένα με τις χορδές δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον ήχο.

O ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «ηχητικό ερευνητή» ενώ οι περισσότερες συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από ένα κράμα ομορφιάς, εφήμερου, μελαγχολίας και έκπληξης. Ο Hauschka είναι ένας πολυδιάστατος μουσικός ο οποίος είναι επίσης γνωστός για τις συνθέσεις του στο πεδίο του κινηματογράφου, του θεάτρου, και της τέχνης, με αρκετές βραβευσεις στο ενεργητικό και με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά του για το Όσκαρ μουσικής για την ταινία “Lion” το 2017. Την υπεροχή δουλειά του θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στα πλαίσια του Reworks Agora.

Τιμές εισιτηρίων:
-Γενική Είσοδος 10€: περιλαμβάνει την είσοδο σε όλες τις συζητήσεις, τα πάνελ και τις προβολές
-Μειωμένο 5€ (φοιτητικό, ανέργων): περιλαμβάνει την είσοδο σε όλες τις συζητήσεις, τα πάνελ και τις προβολές
-Ειδικό εισιτήριο 20€: περιλαμβάνει την είσοδο σε όλες τις συζητήσεις, τα πάνελ, τις προβολές και την συναυλία του Hauschka

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:
www.tickethour.com
– Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ/ Καταστήματα Cosmote

Με μετρητά:
Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ/ Καταστήματα Cosmote

Περισσότερες πληροφορίες: www.reworks.gr

Best of internet