Quantcast
guide EVENTS

Οι The Rattler Proxy θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό Electro την πρώτη ημέρα του Release Festival

Εμφανίζονται στις 2 Ιουνίου μαζί με τους, Röyksopp, Moderat, Larry Gus και Etten


LUBEN CREW · 1 Ιουνίου 2017

O Μάκης Παπασημακόπουλος, ιδρυτής των electro-garage The Rattler Proxy, απαντά στις ερωτήσεις του Luben Guide ψυχρά, λακωνικά και με χιούμορ, χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί εύκολα να διακρίνει  κάνεις και στην σκοτεινή μουσική της μπάντας του.

  • Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δώσε μας ένα σύντομο ιστορικό για την πορεία της μπάντας.

Ξεκινήσαμε εγώ και ο Δημήτρης. Συνεχίζουμε εγώ και ο Λουκάς. Ποιο σύντομο δεν γίνεται.

  • Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ούτε νότα;

«Όχι και τίποτα σπουδαίο. Δεν χάνεις τίποτα».

  • Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν (εκτός από τους Suicide);

Cramps, 80s Matchbox B-line Disaster, A.R.E. Weapons, Dirty Beaches, Αδερφοί Κατσάμπα. Είναι και άλλες τώρα, αλλά περιμένω και το φαγητό μου.

  • Υπάρχει μια επιστροφή στο σκοτεινό ηλεκτρονικό ήχο των 80ς στην Ελλάδα (άλλα και παγκοσμίως) και με την μουσική αυτή να προσελκύει και πολύ νεανικό. Πού οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σου;

Φαντάζομαι εφάπτεται στην νοσταλγία για οτιδήποτε έχει σχέση με τα 80ς και το όποιο dark-o-goth-ιλίκι. Βασικά όχι. Μαλακίες λέω. Δεν ξέρω. Ίσως είναι και πιο εύκολος αυτός ο ήχος με τον τρόπο του. Είναι ψυχρός, ρυθμικός, όχι ιδιαίτερα εγκεφαλικός. Σε αποκόβει. Κάτι τέτοιο.

  • Αν επέλεγες να ντύσει η μουσική σας μια ταινία ποια θα ήταν αυτή;

Το Combat Shock, το Μπράντοκ ο Βετεράνος ή το Ο θείος μου ο Νίντζα.

  • Αυτή η σκοτεινή ατμόσφαιρα που δημιουργείται με την μουσική και την όλη αισθητική που βγάζετε σαν μπάντα πώς εκδηλώνεται στα live σας;

Δεν ξέρω αν εκδηλώνεται κάπως. Θέλω να πω δεν το έχουμε σκεφτεί και ιδιαίτερα. Ο Λουκάς κάνει την δουλειά του στο οπίσθιο μέρος της σκηνής και εγώ κάνω πως κάτι στο μπροστινό. Τα υπόλοιπα συνήθως τα κάνει ο ήχος από μόνος του και η έλλειψη φωτισμού.

  • Σχέδια για το άμεσο -ή και το όχι τόσο άμεσο- μέλλον;

Με το που τελειώνουμε το Release ηχογραφούμε καινούργιο υλικό και σχεδιάζουμε μια μικρή τουρνέ για τον Νοέμβριο. Κατά τα λοιπά, πάντα κάτι προκύπτει στην πορεία.

Αντλώντας έμπνευση από τον κινηματογράφο την μουσική και την εικονογραφία της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 70, αλλά και από τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, οι The Rattler Proxy έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν το δικό τους σκοτεινό προφίλ το οποίο έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής σε μια σειρά από κυκλοφορίες στην Lurid Music και στην Nutty Wombat Records.
Έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς, παραγωγούς και remixers όπως ο Timothy J Fairplay,  o Antoni Maiovvi, οι Vox Low, οι Jokers of the Scene, οι Khidja και ο End, το δίδυμο των Μάκη Παπασημακόπουλου και Λουκά Σαββίδη συνεχίζει να εξελίσσεται, με την μουσική τους να ακούγεται σε πλατφόρμες όπως το Beats In Space, το KCRW και το Boiler Room.

Οι The Rattler Proxy θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην πρώτη μέρα του Release Festival.

Best of internet