Quantcast
ORIGINALS

Ανασκόπηση 2013: Ο Λου Ριντ, ο Φώσκολος, ο Ντερτιλής και άλλοι 8 που χάσαμε φέτος

Θυμόμαστε όσους δεν θα ξαναδούμε – και τσεκάρουμε πώς πέρασε ο καθένας στην Ιστορία


Μπόγιαν Λέλικα · 23 Δεκεμβρίου 2013

 

Ήταν βαριές οι απώλειες του 2013, σε σύγκριση με άλλα έτη; Δύσκολο να πει κανείς. Έλειψε ο θάνατος-μαζικό πλάνταγμα (όπως πχ του Μητροπάνου και του Dio) ή το παράλογο τέρμα μιας ζωής (σαν το τροχαίο του Θοδ. Αγγελόπουλου) – αλλά η σούμα είναι φυσικά αρνητική, όπως κάθε χρόνο. Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους όσων αναφέρονται παρακάτω, ας δούμε πώς θα τους θυμόμαστε οι υπόλοιποι: 

 
 

Πόλυ Πάνου

πόλυ πάνου

Εμφανίστηκε ακριβώς την εποχή που άρχισαν να ακούνε μπουζούκια και στην επαρχία (αντί για κλαρίνο μόνο) και εισήγαγε μια προφορά η οποία έκανε σχολή και ακόμα κουδουνάει ευχάριστα στο αυτί. Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε το φοβερό μπουζουκοτζάζ “Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη” – ούτε, πιθανότατα, την Άντζελα.

 
 

Φίλιππος Συρίγος

φίλιππος συρίγος
Ο σκληρός καριόλης του “Τρίποντου”, ο enemy of the state την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς, ο εριστικός και αλαζόνας σπίκερ που συνέχιζε να μεταδίδει ανάμεσα σε χημειοθεραπείες: δύσκολο να τον συμπαθήσεις, αδύνατο να μην τον εκτιμήσεις.

 
 

Νίκος Φώσκολος

Νίκος Φώσκολος

Πέθανε λίγο γραφικός και είναι κρίμα, επειδή ήταν καλύτερος από αυτά που έκανε στη “Λάμψη”. Όχι πολύ καλύτερος, αλλά ήταν. Στο Luben του υψώσαμε επιτύμβιο μνημείο.

 
 

Νικόλαος Ντερτιλής

Νικόλαος Ντερτιλής

Ήταν ο Χασάπης της Στουρνάρη, σύγχρονος Άγιος της ακροδεξιάς και μάλλον ο μοναδικός μάχιμος από τους πραξικοπηματίες. Πέθανε από ολικό σάπισμα των οργάνων του 92 χρονών στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, αρνούμενος μέχρι τέλους να αποφυλακιστεί αν δεν του ζητήσουν πρώτα συγγνώμη για τη φυλάκιση.

 
 

Λου Ριντ

Λου Ριντ

Τα είπαμε τότε.

 
 

902

902 αριστερά στα fm

Χρόνια καθόταν σε μια γωνιά χωρίς να ενοχλεί κανέναν (και ντροπή του γι’ αυτό), αλλά μέσα σε μία μέρα έγινε το worst case scenario: η Μαζική Απόλυση Εργαζόμενων του Κόμματος.Τους τραμπούκισε οικονομικά η Digea; Πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ παρασκηνιακά να το δουλέψουν μαζί και χάλασε στη μοιρασιά; Τι είναι αυτή η Κυπριακή εταιρία που αγόρασε την άδεια – και για τι ποσό περίπου μιλάμε;

 
 

Derby

derby γκόντζος

Τελευταίες μέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Λουκάς Βύντρα κατευθύνεται με το πατίνι του προς τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός… το divide by zero αποφεύγεται τελευταία στιγμή και ο Βύντρα φεύγει για Ισπανία. Ούτε δέκα μέρες αργότερα, ο Κώστας Γκόντζος σβήνει το καντήλι του τζιγγερισμού. Το Derby περνάει στη γειτονιά των αγγέλων.

 
 

Μιχάλης Ασλάνης

Μιχάλης Ασλάνης

Η σκατίλα της χρονιάς… ας κάνουμε όλοι πως δεν το είδαμε ποτέ, οκ;

 
 

Ούγκο Τσάβες

Ούγκο Τσάβες

Κλάμα οι συριζαίοι, αλλά το τέλος του πιο ιντριγκαδόρικου αρχηγού κράτους δεν ήταν αντάξιο του μύθου του. Ο Τσάβες άφησε μια χώρα εξίσου διχασμένη με όταν την ανέλαβε, με το Καράκας να έχει μέσο όρο μία δολοφονία κάθε μιάμιση ώρα. Ήταν και ο δικός του θάνατος δολοφονία – με δηλητήριο; Οι οπαδοί του είναι βέβαιοι.

 
 

Μάργκαρετ Θάτσερ

Μάργκαρετ Θάτσερ
Ε ρε τί είχε γίνει στο Twitter και το Facebook όταν πέθανε η Θάτσερ… ποιος να το φανταζόταν πως στην Ελλάδα ζουν τόσες χιλιάδες πανκ ανθρακωρύχοι και άλλοι τόσοι Τόρις.

 
 

Ο Νέλσον ο Μαντέλα

Νέλσον Μαντέλα

Επίσης τον τιμήσαμε στο Luben – και την επόμενη έγινε η κηδεία του, σε σενάριο Μελ Μπρουκς.

 
 

Best of internet