Quantcast
originals QUIZ

Νίκος Φώσκολος: Το Απόλυτο Quiz

Βρες ποιός σουπερ-κακός του Νίκου Φώσκολου είσαι και πόσο καλά έχεις εντρυφήσει στο έργο του – με ένα quiz αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη!


Καθώς ο Νίκος Φώσκολος, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος που για πάνω από 50 χρόνια σημάδεψε με το pulp κινηματογραφικό του στυλ το ελληνικό θέαμα, έφυγε χθες από τη ζωή – στο Luben αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε κατ’ ελάχιστον με ένα μίνι δικό μας αφιέρωμα στο έργο του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Φώσκολος θα μείνει αναγκαστικά και για πάντα καταγεγραμμένος στο μητρώο των παιδικών μας αναμνήσεων σαν ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το απογευματινό takeover του σαλονιού από τη γιαγιαδοπαρέα που παρακολουθούσε τη Λάμψη. Ή σαν ο καλτ δημιουργός δεκάδων σπαρταριστών gimmick ρόλων όπως ο Ευλογητός και ο αστυνόμος Θεοχάρης.

Βέβαια, μαζί με τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα Ζωή» ο Νίκος Φώσκολος υπάρχει επίσης στο «Το Αίμα Βάφτηκε Κόκκινο», στο «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» και στον «Άγνωστο Πόλεμο». Μπορεί χωρίς να διεκδικεί και τόσο τις δάφνες ενός από τους πιο σημαντικούς, βαθείς ή πιο επιδραστικούς δημιουργούς της γενιάς του, παρών όμως με κάθε ευκαιρία στη σούμα του ελληνικού κινηματογράφου. Πάμε να δούμε πόσο Φώσκολο σκαμπάζεις!

You must specify a text.

Best of internet