Quantcast

Από τα πιο υγρά όνειρα του Αλέξη Κωστάλα το πρώτο πετυχημένο τετραπλό άξελ στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Το πέτυχε η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα

THE NEWSROOM

7 Φεβρουαρίου 2022

Για κάποιον περίεργο και ταυτόχρονα λογικό λόγο, αν δεν είσαι φαν των χειμερινών σπορ, νομίζεις οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες λήγουν κάπου προς τα τέλη Αυγούστου κι άντε σε τέσσερα χρόνια πάλι, προς την δόξα θα τραβήξουμε. Για τους λάτρεις όμως του Κέρλινγκ, του καλλιτεχνικού πατινάζ και και της Αλπικής Χιονοδρομίας, οι πραγματικοί Ολυμπιακοί αγώνες είναι 2 χρόνια μετά και λέγονται Χειμερινοί.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες λοιπόν, όπου τα δικαιώματα της διοργάνωσης έχει πάρει η δημόσια τηλεόραση και οι φανατικοί φίλαθλοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν από τα κανάλια της ΕΡΤ, έλαβε χώρα ένα μυθικό επίτευγμα που θα έκανε ακόμα και τον Αλέξη Κωστάλα να σηκωθεί μπροστά από την οθόνη του και να χειροκροτήσει ευλαβικά.

Πιο συγκεκριμένα, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, η μόλις 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια Καμίλα Βαλίεβα έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, καθώς πραγματοποίησε μια εμφάνιση η οποία θεωρείται ιστορική. Η νεαρή Ρωσίδα, έκανε τον κόσμο να παραμιλά με την εμφάνισή της στο ομαδικό, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία που στο πρόγραμμά της έκανε δύο πετυχημένες τετραπλές περιστροφές.

Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλήματος και στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους Βρετανούς που περιέγραφαν τον αγώνα για λογαριασμό του Eurosport να παραληρούν από ενθουσιασμό. «Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια» ανέφεραν χαρακτηριστικά λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή, για να πάρει σκορ 178.92.

Η Βαλίεβα, που είναι φαβορί για το χρυσό και στο απλό, οδήγησε την Ρωσία με ευκολία στην πρώτη θέση, με τις ΗΠΑ να παίρνουν το αργυρό μετάλλιο και την Ιαπωνία το χάλκινο. Αλλά όλα αυτά θα είχαν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν μας τα έλεγε με την αισθησιακή φωνή του ψιθυριστά στο αυτί μας, ο αρχιμύστης του Πατινάζ, Αλέξης Κωστάλας.

Aλλά…αυτή είναι η Καμίλα Βαλίεβα!

 

 

 

Best of internet