Quantcast

Ο χάστης της καρδιάς μας Michael Jordan κινδυνεύει να μείνει ταπί λόγω του μπακακάο με τη Wall Street

Το μάτι, το φοβάται πολύ το μάτι ο Τζόρνταν

THE NEWSROOM

29 Ιανουαρίου 2021

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους βετεράνους αθλητές. Δισεκατομμυριούχος γαρ, έχει κατορθώσει να αντέξει την κρίση των τελευταίων 12 μηνών, παρότι πολλές επιχειρήσεις του που σχετίζονται με αθλητικά είδη έχουν πληγεί λόγω του lockdown. Εξάλλου, από το 2010 που απέκτησε τους Χόρνετς, η αξία των μετοχών του στην ομάδα έχει αυξηθεί κατά 1.000.000.000 εξαιτίας των ολοένα και καλύτερων συνθηκών για τους ιδιοκτήτες ομάδων του ΝΒΑ και το τεράστιο τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει υπογραφεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η λίγκα προσφέρει επιπλέον δύο θέσεις στη διοργάνωση για ενδιαφερόμενες ομάδες, με την καθε μία να κοστολογείται στα 2.500.000.

Υπάρχουν, όμως, και υπάρχουσες ομάδες που βρίσκονται προς πώληση, είτε φανερά είτε μυστικά. Οι Χόρνετς ήταν μία εξ αυτών, σύμφωνα με το truehoop.com, αφού ο Τζόρνταν δεν δέχθηκε τυχαία τους Πλότκιν και Ζούντχαϊμ στη μετοχική σύνθεση της ομάδας του. Απώτερος σκοπός του ήταν να πουλήσει και τις υπόλοιπες μετοχές του στους δύο επενδυτές και φυσικά η αξία της συναλλαγής θα ανερχόταν σε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλέον, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Τζόρνταν όχι μόνο πρέπει να υπομείνει τις δικές του απώλειες, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει και τα έσοδα στα οποία προσέβλεπε με την πώληση των μετοχών των Χόρνετς στους δύο μικρομετόχους. Παρότι επιβλήθηκαν ορισμένοι περιορισμοί στην αγοραπωλησία της μετοχής της GameStop, κίνηση που οδήγησε στην πτώση της αξίας της μετοχής της κατά 55% μέσα σε μια μέρα, οι Πλότκιν και Ζούντχαϊμ έχασαν τόσα χρήματα, που εκτιμάται ότι δεν διαθέτουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον στην ολική εξαγορά των Χόρνετς. Ίσως τη μοναδική της επιχειρηματικής καριέρας τους που δεν θα την έκαναν για να πουλήσουν στο μέλλον.

Ο Τζόρνταν άλλωστε έχει ήδη χάσει 230 εκ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες λόγω της πανδημίας και των επενδύσεών του εν μέσω αυτής, καθώς τα έσοδα των ομάδων του NBA έχουν μειωθεί δραματικά. Ωστόσο,το Forbes εκτιμά την περιουσία του “Μιχάλη” στο 1,6 δισ. δολάρια, μετά τους πρώτους 12 μήνες πανδημικής κρίσης.

Δυνατός χάστης ο Μιχάλης, αλλά αυτά έχει η ζωή του καλλιτέχνη.

Best of internet