Quantcast
abaluben NEA

Νέο σήμα με Κολοκοτρώνη και μότο στα Λατινικά έραψε ο Αστέρας Τρίπολης για τα 90 του χρόνια

Τον μεγάλο καπετάνιο του 1821 αποφάσισε να ενσωματώσει στο σήμα της ομάδα της Τρίπολης για την επέτειό της


THE NEWSROOM · 21 Ιουλίου 2020

Δύο μεγάλες επετείους θα γιορτάσουμε του χρόνου αγαπητές φίλες και φίλοι. Η μία είναι φυσικά τα 200 χρόνια από το 1821, η άλλη είναι τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Αστέρα Τρίπολης. Όπως καταλαβαίνετε, θα χρειαστεί να ραφτείτε x2 για του χρόνου, η χρονιά προβλέπεται εξαιρετικά κοσμική.

Ο ίδιος ο Αστέρας Τρίπολης όμως έχει ραφτεί από τώρα. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της ομάδας αποκάλυψε το νέο έμβλημα των λιονταριών της Αρκαδίας: Το νέο σήμα όχι μόνο έχει Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (ή έστω το άγαλμά του), αλλά και ένα motto στα λατινικά σαν να μιλάμε για Πελοποννήσιους Λάνιστερς.

Αυτό είναι το νέο έμβλημα του Αστέρα Τρίπολης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ παρουσιάζει το νέο έμβλημα του συλλόγου. Με σεβασμό στην ιστορική του διαδρομή. Με υπερηφάνεια για τον τόπο καταγωγής του. Με το βλέμμα, μέσα από το συγκινητικό video, στο αξέχαστο παρελθόν του, στο ξεχωριστό παρόν του και στο φιλόδοξο μέλλον του!

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με μεγάλη ευθύνη και συναισθηματική φόρτιση παρουσιάζει το νέο σήμα της ομάδας. Με έμπνευση που προσφέρει η ιστορία της περιοχής μας και με την διαχρονική αξία που “κουβαλάει” από τα σπλάχνα του ο ίδιος ο ΑΣΤΕΡΑΣ.

Στο έμβλημα του ΑΣΤΕΡΑ διατηρείται στην πιο υψηλή θέση το Αστέρι, με το οποίο ταξίδεψε στον χρόνο ο σύλλογος, από το 1931. Χρονολογία ίδρυσης, η οποία πλέον απεικονίζεται στο νέο σήμα.

Με σεβασμό στα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας. Το μπλε, το οποίο συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την πίστη, την αυτοπεποίθηση. Το κίτρινο, το οποίο συνδέεται με την ενέργεια και τη δημιουργία και συμβολίζει τη φιλοδοξία. Ενώ το λευκό, θεωρείται το χρώμα της τελειότητας και της ελπίδας και σημαίνει ασφάλεια και καθαριότητα.

Στο έμβλημα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δεσπόζει το άγαλμα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα, που βρίσκεται στην πλατεία Άρεως από τον Σεπτέμβριο του 1971, φιλοτεχνήθηκε για να παρουσιάσει τον Γέρο του Μοριά στη μάχη και εκεί φυλάσσονται και τα οστά του. Το άγαλμα, στο νέο σήμα της ομάδας, εμφανίζεται μέσα στον Θυρεό, με τον συμβολισμό της ασπίδας να παρουσιάζει την αποφασιστικότητα για άμυνα.»

Aς κάνουμε μία στάση εδώ, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στο Αρκαδικό Ιδεώδες:

«Το νέο έμβλημα του συλλόγου, λοιπόν, συνδέει τον ΑΣΤΕΡΑ με το πιο ξεχωριστό μνημείο της πόλης του. Ταυτόχρονα, με τη φράση “ET IN ARCADIA EGO” γραμμένη πάνω σε αυτό σφραγίζει τη σχέση της ομάδας με ολόκληρη την Αρκαδία.

“Et in Arcadia ego”, φράση γραμμένη στα λατινικά, που σημαίνει “Και εγώ στην Αρκαδία” και που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πίνακες ζωγραφικής τον 17ο αιώνα. Εδώ και αιώνες, λοιπόν, η συγκεκριμένη φράση σφραγίζει τη σχέση το νομού με ολόκληρη την ανθρωπότητα και συμβολίζει το Αρκαδικό Ιδεώδες, που στην πάροδο των χρόνων από τη νοσταλγία για τη φυσική ζωή μετατράπηκε σε δύναμη και γνώση.»

Οκ τώρα μπορείτε να συνεχίσετε πιο ελεύθερα:

«Σεβασμός στην ιστορία, λοιπόν και συμβολισμοί που ξεπερνούν έναν αθλητικό σύλλογο, αποτυπώνονται σε ένα έμβλημα που θα ταξιδέψει τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και που επιβεβαιώνει τον δικό του μοναδικό δρόμο και τους σταθμούς του: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Δείτε το νέο σήμα σε ένα συγκινητικό video στο πέρασμα των χρόνων μέχρι τη γέννησή του στην σεζόν 2020-2021, στην οποία ο ΑΣΤΕΡΑΣ συμπληρώνει 90 χρόνια από την ίδρυσή του και επίσης συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.»

Αυτό είναι το βίντεο:

Ελπίζουμε πάντως να συνεχιστεί η φάση με τα Λατινικά, ούτως ή άλλως μια χαρά ταιριάζει η Σούπερ Λιγκ για ένα ποδοσφαιρικό Game of Thrones.

Best of internet