Quantcast

Για πρώτη φορά χωρίς Τάκη έγινε η εκπομπή μετά την επίθεση στον Αντετοκούνμπο

Αυτή τη φορά ο μονίμως οργισμένος αθλητικός αναλυτής μάλλον το παράκανε

THE NEWSROOM

13 Νοεμβρίου 2018

Μάλλον έχει μετανιώσει για τον αυθορμητισμό του o γνωστός για τις ερυθρόλευκες απόψεις του αθλητικός αναλυτής, Τάκης Τσουκαλάς. Τις πύρινες τοποθετήσεις του στην εκπομπή «Άντε Γεια» τις αγαπάνε πολλοί, Ολυμπιακοί και μη, όμως ο Τάκης έπεσε σε κανονικό τοίχο όταν μετά την ήττα του ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ στο μπάσκετ, αποφάσισε να αναφερθεί στον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο (ο οποίος ήταν και ο MVP του ματς) με την μάλλον καθόλου τυχαία λέξη «πίθηκος».

Ο ίδιος ο Τάκης αρνήθηκε φυσικά τις κατηγορίες και απάντησε με την εξής δήλωση:

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια για την δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής: Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου.»

Αυτό το θέμα βέβαια είναι ήδη καθ’οδόν για να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, το βίντεο είναι στα χέρια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Αυτό είναι το εν λόγω έγγραφο:

Να σημειωθεί εδώ πως έχει γίνει ήδη μια μήνυση κατά του Τάκη από τον Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ως κομμάτι της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων. Η αλήθεια είναι ότι το επίμαχο απόσπασμα θυμίζει κάποιον άλλο:

«Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του»

Τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε επιλέξει ο γνωστός υπόδικος αρχηγός νεοναζιστικής οργάνωσης λίγα χρόνια νωρίτερα. Προφανώς ο Τάκης Τσουκαλάς δεν είναι ο Μιχαλολιάκος, αλλά ο χαρακτηρισμός που επέλεξε παραμένει αυτός που είναι: ρατσιστικός και απαράδεκτος. Αξίζει να θυμηθούμε επίσης πως έχει ξαναπεί αντίστοιχα πράγματα, για τον ίδιο άνθρωπο:

Όλη αυτή η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει μάλιστα να παράγει αποτελέσματα. Ένα από αυτά ήταν ότι η γνωστή εκπομπή «Άντε Γεια» χτες Δευτέρα 12/11 έγινε με το μισό της κρου, καθώς ο Άκης εμφανίστηκε μόνος του. Μιλώντας για όσα έγιναν στην αρχή της εκπομπής ο Άκης είπε πολλά και διάφορα, με μια σημαντική λεπτομέρεια ακόμα και αν κανείς διαφωνεί με όλα τα υπόλοιπα, είναι πως οι πρόσφατες, επίσης απαράδεκτες δηλώσεις του Γιώργου του Βασιλακόπουλου για τον Αντετοκούνμπο πέρασαν τελείως στο απυρόβλητο.

Δείτε τη δήλωση του Άκη στη χτεσινή εκπομπή:

Δεν ανησυχούμε, παράγοντες και οπαδοί διδάσκουν αγάπη και πολιτισμό κάθε μέρα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Best of internet